AU INCEPUT LUCRARILE LA CENTURA ALESD – Asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco executa lucrarile de 74,8 milioane lei, fara TVA

Constructorii au demarat lucrarile la Varianta de ocolire a orasului Alesd. Utilajele escaveaza stratul de teren vegetal si, totodata, se balasteaza si se compacteaza umpluturile. Proiectul se realizeaza in baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrarile sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco. Valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fara TVA.

Realizarea Centurii Alesd va descongestiona traficul rutier atat pe directia Cluj, cat si pe directia Zalau. O parte din trafic va ramane pe actualul drum, iar o parte va fi preluat de noua centura. De asemenea, va oferi acces la drumuri modernizate zonelor de la limitele orasului Alesd si va crea coridoare noi de dezvoltare pentru economia locala. Conform contractului, din toamna anului viitor se va putea circula pe cele doua brate ale Centurii Alesd. Multumesc constructorilor pentru mobilizare”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Lungimea soselei de centura va fi de 5,8 kilometri si va asigura o noua ruta rapida de transport, scurtandu-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, in dreptul localitatii Alesd.

Centura intersecteaza si drumul judetean DJ 764 Beius – Alesd si il descarca de traficul greu cu marfuri provenind de la doua fabrici din zona.

Finantarea este asigurata din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Articolul precedentDRUMUL JUDETEAN CARE LEAGA SALONTA DE TINCA INTRA IN REABILITARE – Lucrarile au crescut la 86 de milioane de lei, fara TVA
Articolul următorAEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV, APROAPE OPERATIONAL – Proiectarea spatiului aerian si a procedurilor de zbor se apropie de final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.