DRUMUL EXPRES BUCURESTI-TARGOVISTE INTRA INTR-O NOUA ETAPA – Studiul de fezabilitate se va incheia in februarie 2024

Proiectul pentru realizarea drumului expres Bucuresti – Targoviste a intrat intr-o noua etapa. Drumul expres care va fi construit intre Bucuresti si Targoviste va fi o sosea de mare viteza, proiectata de la zero. 

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, a afirmat ca Drumul Expres Bucuresti-Targoviste este in grafic cu evolutia proiectarii si incepe sa devina un proiect de investitii matur pentru a avea acces la finantare europeana.

In acesta luna, Studiul de Prefezabilitate a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR – S.A. cu nr. 5231/07.07.2022 si urmeaza sa intre in scurt timp pentru avizare in ComitetulTehnico – Economic al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Dupa obtinerea avizului, proiectantul poate incepe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat sa se incheie in februarie 2024. Atunci vor fi create premisele obtinerii avizelor necesare emiterii Hotararii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici si elaborarii documentiilor necesare initierii procedurii de achizitie publica in vederea realizarii obiectivului de investitii Drum Expres Bucuresti – Targoviste“, a explicat Savoiu.

Valoarea investitiei este estimata intre 1,52 si 1,635 miliarde lei la faza studiului de prefezabilitate.

In cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante/ alternative de traseu din care, in urma analizei comparative care a cuprins o gama larga de criterii de performanta privind costul, impactul asupra mediului, impactul asupra factorilor socio-economici si tehnici.

Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiza multicriteriala si proiectare in faza studiului de fezabilitate.

Variantele selectate au intre 61 si 63,2 km, 5 noduri rutiere si circa 17-24 poduri. Ampriza estimativa a drumului va avea 40 m si vor fi expropiate aproximativ 253 ha.

Proiectul prevedea ca fiecare dintre cele 4 variante de traseu sa porneasca din drumurile radiale ale Autostrazii A0, in prezent aflata in dezvoltare, si sa ajunga la Inelul 2 de Centura al municipiului Targoviste. 

Drumul va evita ariile protejate si zonele de padure.  

CNAIR a desemnat pe 21 octombrie 2021 castigatorul pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate necesare constructiei drumului expres Bucuresti -Targoviste.

Ofertantul desemnat castigator este SC TPF INGINERIE SRL. Valoarea estimata a contractului este de 11.515.926,40 lei fara TVA.

Articolul precedentLUCRARI PE CALEA FERATA DIN PORTUL CONSTANTA – Wiebe inregistreaza progrese in graficul de executie a lucrarilor pe Lotul I
Articolul următorAUTOSTRADA SIBIU-FAGARAS, IN LINIE DREAPTA – CNAIR a transmis catre ANAP documentatiile pentru atribuirea contractelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.