CENTURA BEIUS, PRELUNGITA 2 KM INSPRE DELANI – Investitia depaseste 22 milioane lei

Consiliul Judetean Bihor a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Drum Judetean DJ767 L (Centura Beius – Etapa a II-a): Delani (DJ764) – Beius (DN76)”.

Prelungirea Centurii Beius va avea o lungime de 2 kilometri, inspre localitatea Delani si doua benzi, cate una pe sens .

Noul tronson va face legatura intre Centura Beius si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius.

Cei care vin dinspre Rosia si vor sa mearga spre Stei, nu mai trebuie sa tranziteze Municipiul Beius, ci vor putea sa mearga pe aceasta centura si sa evite ambuteiajele din municipiu. Ne propunem ca imediat dupa aprobarea indicatorilor sa demaram procedura de licitatie in vederea proiectarii si executiei acestei centuri, scopul fiind sa ajungem din urma lucrarile de la cealalta centura. Aceea este mai complexa, pentru ca presupune viaducte si pasaje. Acest brat nu are decat niste sensuri giratorii, unul pentru accesul in parcul industrial, celalalt la intersectia cu drumul judetean spre Delani. Teoretic, ar putea fi gata la finalul anului viitor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea proiectului este 22.306.784,47 lei, inclusiv TVA. Proiectul ar putea fi finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional.

Consiliul Judetean Bihor a anuntat la inceputului luni iunie ca a fost desemnat constructorul pentru executia lucrarilor la Centura Beius. Astfel, din cele cinci oferte depuse in cadrul licitatiei organizate de Consiliul Judetean Bihor, in urma evaluarii a fost declarata castigatoare oferta depusa de Asocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea ofertei castigatoare este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri.

Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Durata de executie a lucrarilor la proiectul de investitie „Varianta ocolitoare a Municipiului Beius” va fi, potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Articolul precedentMIHAI BARBU DE LA METROREX, LA LUMEA INFRASTRUCTURII
Articolul următorINVESTITIE DE 642 MILIOANE LEI PENTRU REABILITAREA DJ 102I VALEA DOFTANEI – BRADET – Alternativa rutiera la DN 1 a fost declarata de utilitate publica de interes judetean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.