TAROM PRELUNGESTE MANDATELE ADMINISTRATORILOR – Ministrul Grindeanu anunta restructurarea companiei

Tarom a prelungit mandatele administratorilor provizorii, Mirel Alexandru Marcu si Daniel Iulian Idolu, pentru inca patru luni, respectiv noiembrie 2022, cu posibilitatea de prelungire pana la sase luni. Decizia a fost luata in Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor Tarom din 29 iunie.

De asemenea, mandatele lui George Florin Rotaru si al directorului general Mihaita Ursu au fost prelungite, cu doua luni, pana in septembrie 2022.

Luna aceasta, actionarii TAROM au decis totodata majorarea capitalului social al companiei cu 9.256.825 lei, prin emisiunea unui numar de 3.702.730 actiuni noi, cu valoare nominala de 2,5 lei, care constituie capitalizarea sumelor reprezentand parte din ajutorul de stat aprobat prin Decizia Comisiei Europene, din 29 aprilie 2022, in valoare totala de 1.908.872 euro.

Altfel, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca, impreuna cu vicepresedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, a agreat cea mai buna solutie pentru restructurarea Tarom.

Oficialul nu a precizat insa care este solutia agreata.

Variantele de lucru discutate si convenite vor asigurara stabilitatea economica a acestei companii”, spune Grindeanu.

In anul 2020, in contextul pandemiei, anul cu lockdown, Tarom a transportat 850.000 de pasageri, cu tot cu cursele de tip charter, iar in 2021 aproape si-a dublat numarul de pasageri transportati, la 1,5 milioane.

Articolul precedentTRANSALPINA JUDETULUI ARAD VA FI MODERNIZATA – Energia si materialele de constructii au scumpit drumul cu 4 milioane lei
Articolul următorUMBRARESCU RENUNTA LA CONTRACTELE CU CNAIR – UMB Spedition cere rezilierea ambiala a contractelor cu CNAIR. In acelasi timp, compania da asigurari ca nu renunta la contracte daca va beneficia de „prevederile noilor modificari legislative privind formulele de ajustare a preturilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.