TRANSALPINA JUDETULUI ARAD VA FI MODERNIZATA – Energia si materialele de constructii au scumpit drumul cu 4 milioane lei

Devizul drumului Dieci-Dezna a fost ajustat la preturile actuale. Consilierii judeteni au pe masa de lucru, in sedinta de joi, 30 iunie 2022, ajustarea Devizului general al Modernizarii drumului Dieci-Dezna, valoarea lucrarii crescand cu aproximativ 4 milioane de lei, de la 24.214.451 lei la 28.238.830 lei (TVA inclusa).

Drumul judetean Dieci-Dezna are o lungime de 11,3 kilometri si face legatura intre Valea Muresului (prin tronsonul Julita-Madrigesti-Gurahont-Dieci) si statiunea Moneasa.

In prezent, lucrarile la drumul Dieci-Dezna sunt realizate la 55-60%.

Acest drum este unul special, denumit «Transalpina judetului Arad», care pe parcursul celor 11,3 kilometri ofera o priveliste extraordinara, iar modernizarea tronsonului respectiv deschide o alta perspectiva de dezvoltare a intregii zone, economica, dar si turistica. Ne dorim o lucrare de calitate, in concordanta cu cerintele actuale ale traficului rutier. Ajustarea pretului contractului a fost impusa de majorarea preturilor materialelor de constructii, a pretului pe piata de energie electrica, gaze naturale, a combustibilului, transport de marfuri etc”, a afirmat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Sedinta Consiliului Judetean Arad va avea loc joi, 30 iunie, cu incepere de la ora 13.00, prin mijloace electronice.

Drumul Barsa-Moneasa va fi modernizat

Comuna Moneasa cedeaza un teren pentru modernizarea drumului Barsa-Moneasa. Consiliul Judetean Arad va preluat in patrimoniu propriu aproximativ 1.800 mp de teren, de la comuna Moneasa.

Drumul Barsa-Sebis-Moneasa, are o lungime de 22 de kilometri, valoarea lucrarilor fiind de 46.807.188,51 lei (TVA inclusa).

Acest transfer imobiliar este necesar pentru modernizarea DJ 792B, prin amenajarea de santuri si parcare publica.

Ne dorim drumuri bune, moderne si sigure, iar acest drum judetean, Barsa-Moneasa, aflat in proces de modernizare, se numara intre drumurile pe care Consiliul Judetean le modernizeaza, reabiliteaza sau asfalteaza. Am solicitat acest teren pentru a realiza, din fondurile Consiliului Judetean, constructiile auxiliare – santuri si o parcare – astfel incat lucrarea sa se ridice la pretentiile unui drum modern”, a precizat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Articolul precedentLICITATIE DE 278 MILIOANE LEI LA AEROPORTUL OTOPENI – Contract de 88 de luni pentru sistematizarea suprafetei de miscare
Articolul următorTAROM PRELUNGESTE MANDATELE ADMINISTRATORILOR – Ministrul Grindeanu anunta restructurarea companiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.