NOI INVESTITII IN PORTURILE CONSTANTA SI GALATI – Lucrarile depasesc 5 miliarde de lei. Platforma multimodala din Portul Galati si modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanta trebuie finalizate in patru ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a aprobat noi investitii pentru cresterea capacitatii de operare a Porturilor Constanta si Galati. Este vorba de indicatorii tehnico – economici necesari constructiei unei platforme multimodale in Portul Galati care va asigura mult mai eficient conexiunea pe reteaua centrala pan europeana Rhin-Dunare.

Va fi construit un cheu vertical pe o lungime de 868 m, vor fi suplimentate suprafetele portuare si vor fi modernizate zonele de acces rutier si feroviar. Valoarea actualizata a investitiei este de 780,256 milioane de lei, iar finantarea este asigurata din fonduri europene (CEF si POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galati si surse proprii ale unor partenerilor privati. Intregul proiect trebuie finalizat in 40 de luni”, spune Grindeanu.

Al doilea act normativ este necesar continuarii lucrarilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanta.

Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigura sumele necesare unor investitii care vor duce la cresterea fluxurilor de marfa si transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre.

Astfel, va creste atat capacitatea de operare a Portului Constanta, cat si importanta acestuia pentru aprovizionarea altor zone. Pe langa modernizarea retelei feroviare, proiectul prevede si lucrari de consolidare care vor mari suprafetele si vor optimiza activitatile de manevra”, precizeaza ministrul.

Investitiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei si trebuie finalizate in 48 luni.

Finantarea este asigurata prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat si din venituri proprii ale CFR SA.

Articolul precedentCOMPANIA AERIANA CARE A RENASCUT DIN PROPRIA CENUSA – Dupa ce a dat faliment, o companie aeriana se listeaza iar la bursa
Articolul următorPASAJ DENIVELAT PESTE DN1 DE 96 MILIOANE LEI – Licitatia a fost lansat in SICAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.