PASI IMPORTANTI PENTRU AEROPORTUL GALATI-BRAILA – Aeroportul va fi international si va avea o pista de 4 kilometrri

Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, anunta ca s-au facut pasi important pentru realizarea aeroportului Galati-Braila. Au fost astfel demarate procedurile de achizitie publica pentru intocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor si studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport international la Galati.

Acest aeroport va avea dubla functiune, de calatori si de transport marfuri (cargo). De asemenea, se doreste construirea unei piste de 4.000 de metri, pe care sa poata ateriza orice tip de aeronava”, afirma el.

Ca acest proiect sa devina realitate, Consiliul Judetean Galati precizeaza ca lucreaza impreuna cu Consiliul Judetean Braila, in urma parteneriatului asumat in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic in zona de Est si Sud.

Presedintii consiliilor judetene Braila si Galati, Francisk-Iulian Chiriac si respectiv Costel Fotea, au semnat in luna martie a acestui an un parteneriat pentru construirea unui aeroport care sa deserveasca cele doua judete, dar si localitati din Republica Moldova.

Fotea spune in luna martie ca exista deja studii care arata ca acest aeroport ar deservi nu doar Galatiul si Braila, ci si Focsaniul, o parte din judetul Vaslui si localitatile de granita din Republica Moldova. Acest obiectiv de investitii este inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei.

In ceea ce priveste noul aeroport, intr-o prima faza, vor demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate si a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vant, de precipitatii, numar de ore de ceata, numar de ore de soare, structura solului si altele, iar in paralel vor fi facute demersurile necesare pentru finantarea acestei investitii extrem de importanta pentru dezvoltarea regiunii.

Articolul precedentGUVERNUL APROBA EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA SANMARTIN – Despagubiri de 10,5 milioane lei pentru 242 terenuri
Articolul următorMETROUL BUCURESTEAN, IN PERICOL – Metrorex, pusa la zid de Alstom, pentru datorii de zeci de milioane de euro pentru serviciile de mentenanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.