GUVERNUL APROBA EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA SANMARTIN – Despagubiri de 10,5 milioane lei pentru 242 terenuri

Guvernul Romaniei a adoptat hotararea privind declansarea procedurilor de expropriere pentru Centura Sanmatin si aprobarea listelor proprietarilor si a tuturor imobilelor situate pe coridorul de expropiere a proiectui „Drum de legatura intre municipiul Oradea si comuna Sanmartin”.

Sumele individuale estimate de catre expropriator aferente despagubirilor pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul „Drumului de legatura intre municipiul Oradea si comuna Sanmartin”, situate pe raza municipiului Oradea si a comunei Sanmartin, din judetul Bihor, sunt in cuantum total de 10.575.450 lei, pentru 242 de imobile reprezentand teren, si se aloca de la bugetul de stat. Sumele individuale stabilite drept despagubire se vireaza de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, intr-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., in termen de cel mult 30 de zile de la data aprobarii cererii de deschidere de credite”, a decis Guvernul.

Contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la Centura Sanmartin a fost semnat la sediul Consiliului Judetean Bihor in data de 3 iunie.

Drumul de ocolire va fi realizat de asocierea de firme asocierea formata din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK.

Valoarea proiectului este de 148.940.166 lei, fara TVA.

Constructorul are la dispozitie 14 luni pentru proiectare si executie. Termenul pentru lucrarile propriu-zise este de 12 luni.

Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adauga bretelele rutiere de legatura de peste 2 kilometri. Latimea drumului va fi de 10 metri, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens.

De-a lungul acestuia este prevazuta o pista de biciclete cu o latime de 3 metri.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Articolul precedentTRONSONUL NUSFALAU-SUPLACU DE BARCAU, REALIZAT 28% – Lucrarile pe cei 13,55 de km trebuie sa fie gata in prima parte a anului viitor
Articolul următorPASI IMPORTANTI PENTRU AEROPORTUL GALATI-BRAILA – Aeroportul va fi international si va avea o pista de 4 kilometrri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.