INVESTITII DE 62 MILIOANE LEI FARA TVA IN INFRASTRUCTURA DIN CLUJ – Consiliul Judetean Cluj a reluat lucrarile de modernizare a DJ 107M

Consiliul Judetean Cluj a reluat lucrarile de modernizare a drumului judetean 107M.

Consiliul Judetean Cluj a reluat, in vederea continuarii si finalizarii, lucrarile ramase de executat din cadrul proiectului ”Modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ 107M Luna de Sus – Baisoara – Buru – limita cu judetul Alba, km 0+000 – km 42+000”.

Investitia, in valoare de 62.247.228 lei, fara TVA, este finantata atat de la bugetul judetului, cat si din fonduri europene si vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere a judetului, unul dintre obiectivele strategice stabilite de forul administrativ judetean.

Ne bucuram ca putem sa anuntam reluarea efectiva a lucrariloe de modernizare pe unul dintre cele mai lungi drumuri judetene. Finalizarea acestui proiect este importanta atat pentru localnici, cat si pentru turistii care viziteaza zona montana a Clujului”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

De o complexitate ridicata, lucrarile presupun interventia pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului, in zonele unde se impune acest lucru, si incheind cu doua straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzura.

De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeti metalici, acesta urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.

In aceasta faza se executa lucrari constand in frezarea drumului, precum si alte operatiuni pregatitoare.

Lucrarile sunt executate de societatea Diferit AG SRL si au un termen de executie de 16 luni.

Vechiul contract de executie a lucrarilor de reabilitare si modernizare pe drumul judetean 107M, incheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectarii de catre societate a clauzelor contractuale asumate.

Pista de biciclete de 1 milion de lei in comuna Unguras

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj anunta ca sprijina realizarea unei piste de biciclete in comuna Unguras.

Consiliul Judetean Cluj a aprobat astfel participarea, in calitate de partener, in cadrul proiectului privind „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde in comuna Unguras, Judetul Cluj – realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”.

Constienti fiind de rolul transportului verde in viata de zi cu zi si de importanta acestuia pentru sanatatea cetatenilor, sustinem initiavele care au ca scop promovarea mijloacelor de deplasare verzi si, implicit, scaderea poluarii”, spune Alin Tise, seful CJ Cluj.

Astfel, prin intermediul acestui proiect va fi realizata o pista de biciclete care va fi organizata in dublu sens, in intravilanul comunei Unguras.

In ceea ce priveste traseul pistei de biciclete, acesta va incepe din localitatea Nires, la limita administrativa cu UAT Mica, si va continua pana in localitatea Unguras.

In vederea implementarii investitiei, forul administrativ judetean va pune la dispozitie terenul necesar, care apartine domeniului public aflat in proprietatea Consiliului Judetean Cluj.

Cu o valoare totala de 984.540 de lei, fara TVA, proiectul va fi depus spre finantare in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta.

Articolul precedentCAPITALA ARE TRAMVAIE DAR NU LE POATE FOLOSI – Badulescu: „Nicusor Dan a semnat si platit celor de la Asta Vagoane toti banii pe 40 de tramvaie si nu va putea folosi decat trei. Tramvaiele achizitionate nu functioneaza pe linii ingropate, ci pe linii de suprafata”
Articolul următorPREMIERA IN ROMANIA – Petrobrazi va fi prima rafinarie din Romania care va produce combustibil sustenabil pentru aviatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.