SIMPLIFICARI IN PROCEDURA DE AUTORIZATIE SPECIALA DE TRANSPORT – Reguli noi pentru transportatorii din judetul Bihor

Consiliul Judetean Bihor a gazduit o intalnire cu operatorii de transport marfa din judet. Discutiile au fost pe tema aplicarii in mod corespunzator a prevederilor OUG 43/1997 privind incarcarea efectiva a mijloacelor de transport. Operatorii au fost totodata consultati cu privire la problemele pe care le intampina in desfasurarea activitatii lor.

La intalnire au participat circa 20 de reprezentanti ai firmelor de transport marfa din Bihor. La intalnire au participat vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Mircea Malan, consilierii din cadrul Compartimentului Transport din Consiliul Judetean Bihor si reprezentantii Politiei Rutiere si ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Trasporturi Rutier (ISCTR).

Scopul Consiliului Judetean Bihor nu este de a aplica sanctiuni, ci de a preveni degradarea drumurilor judetene, astfel incat suprafata acestora sa se prezinte in conditii optime si sa ofere siguranta tuturor participantilor la trafic”, anunta CJ Bihor.

Vehiculele care nu sunt incarcate corespunzator pot deveni un pericol pentru ceilalti participanti la trafic si provoaca daune drumurilor pe care circula.

La controalele efectuate in utlimul an pe drumurile judetene, cu scopul de a verifica daca transporturile de mare tonaj respecta cantitatea si distribuirea corecta a marfurilor, s-au constat nereguli in special la incarcarea pe axele vehicului. Astfel, transportatorii au fost sanctionati, chiar daca a fost respectat gradul de incarcare per total vehicul.

De la inceputul anului pana acum, conform Compartimentului Transport din Consiliul Judetean Bihor, au fost aplicate 38 de sanctiuni in valoare totala de 395.900 lei, iar 17 vehicule au fost imobilizate prin ridicarea placutelor de inmatriculare.

In cadrul discutiilor, operatorilor de transport le-au fost prezentate metodele corecte de a incarca vehiculul, ce este si cum se poate obtine Autorizatia Speciala de Transport (AST) si au fost abordate probleme punctuale cu care se confrunta acestia.

In cazul in care transportul depaseste tonajul maxim admis de lege, se poate obtine de la Consiliul Judetean Bihor o Autorizatie Speciala de Transport. Fondurile obtinute din taxa pentru AST sunt utilizate la repararea daunelor provocate drumurilor judetene.

In urma intalnirii, am convenit trei lucruri. (1) Consiliul Judetean Bihor va simplifica procedura de autorizatie speciala de transport, (2) transportatorii vor fi mai atenti la cantitatile incarcate si (3) vom organiza o intalnire la care sa vina si parlamentarii din Bihor pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta transportatorii si despre necesitatea unor modificari legislative”, a precizat Mircea Malan, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

Articolul precedentVESTI BUNE PENTRU CEA MAI ASTEPTATA AUTOSTRADA – Prima sectiune din tronson va fi gata la sfarsitul acestui an
Articolul următorOFICIALII DIN MINISTERUL TRANSPORTURILOR, NEMULTUMITI DE LUCRARILE PE SOSEAUA DE CENTURA A CAPITALEI – 𝗦𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗹𝗮 𝘇𝗶 𝗽𝗲 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟯 𝗮𝗹 𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.