EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA GIURGIU VOR COSTA 3,75 MILIOANE LEI – 481 de imobile primesc despagubiri

Exproprierile necesare pentru constructia centurii Giurgiu vor costa statul 3,75 milioane lei, pentru 481 imobile, in suprafata totala de 744.366 metri patrati, arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ”Varianta ocolitoare Giurgiu”, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului si schimbarea titularului dreptului de administrare, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ”Varianta ocolitoare Giurgiu”.

Pentru prezentul act normativ este necesara aprobarea sumei cu titlu de despagubire, in valoare de 3.753.000 lei, aferenta unui numar de 481 imobile, in suprafata totala de 744.366 mp teren, astfel cum este prevazut in anexa nr. 2 la prezentul proiect de act normativ”, se arata in documentul consultat de ”Lumea Infrastructurii”.

Suma de 3.753.000 lei aferenta imobilelor, reprezentand terenuri fara investitii, pentru localitatile Fratesti, Giurgiu, Stanesti, Slobozia, din judetul Giurgiu, rezulta din raportul de evaluare intocmit 20 ianuarie 2022, de catre evaluatorul autorizat Clipcea Corina, membru atestat ANEVAR.

Municipiul Giurgiu este traversat de o serie de drumuri nationale si judetene, respectiv DN 5, DN 5B, DN 5C, DJ 503 si DJ 504, care in intravilanul municipiului au si functiuni de strada/bulevard.

Traficul intens generat de aceste drumuri, spre care debuseaza si strazile adiacente, conduce frecvent la congestionari ale traficului, blocaje si aglomeratii urbane, se mentioneaza in document.

Pentru realizarea unei legaturii directe cu obiectivul in curs de realizare, „Drum de legatura DN 5 km 60+500 – Soseaua dc centura-Podul Prieteniei km 61+400” si punctul de trecere al frontierei Giurgiu, este prevazuta asigurarea conexiunii rutiere intre DN 5, DN 5B, DN 5C, DJ 503, DJ 504, DC 115, prin intermediul Variantei ocolitoare a Municipiului Giurgiu prin zona de vest a acestuia.

Pentru realizarea obiectivului de investitie ”Varianta ocolitoare Giurgiu” indicatorii tehnico-economici au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 58/2021, fiind inclus in cadrul Master Planului General de Transport aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 666/2016.

De asemenea, proiectul tehnic a fost aprobat prin Avizul Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR – nr. 5094/01.09.2021

Articolul precedentPISTE DE BICICLETE SI PERDELE FORESTIERE LA BRASOV – Contractul se ridica la circa 3,9 milioane lei
Articolul următorUN NOU DRUM IN CLUJ DE 788 MILIOANE LEI – Ministerul Transporturilor pregateste drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre A3 (zona Turda) si DN 1 (zona Tureni)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.