LICITATIE PENTRU DRUMURILE DIN BRASOV – Podul din Budila va fi reconstruit

Administratia publica a judetului Brasov a lansat in sistemul electronic de achizitii publice doua proceduri de atribuire care au ca obiectiv final refacerea unor drumuri judetene din vecinatatea municipiului Brasov, din Tara Fagarasului si zona Zarnesti, respectiv a unui pod peste paraul Zizin, situat in comuna Budila, anunta Consiliul Judetean Brasov.

In data de 16 iunie a fost incarcata in SEAP documentatia avand ca obiect expertizarea tehnica si intocmirea Studiului de Fezabilitate pentru trei segmente de drumuri judetene care ulterior vor intra in proces de modernizare:

  • Lotul 1 „Expertiza tehnica + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 112 D Carpinis – Prejmer (DN 10) – Lunca Calnicului (DN 11), km 0+00–11+330” (in lungime de 11.330 km),
  • Lotul 2 „Expertiza tehnica + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 130 B Parau (DN 1) – Grid – Persani, km 3+150–9+364” (in lungime de 6,214 km),
  • Lotul 3 „Expertiza tehnica + SF pentru Modernizare DJ 112 G Pestera – Magura – Zarnesti, km 3+100–8+750” (in lungime de 5,650 km). Serviciile de proiectare pentru acest lot sunt impartite in doua, respectiv tronsonul 1 situat intre km 3+100–7+100 si tronsonul 2, km 7+100–8+750.

Valoarea estimata a acestor servicii pentru toate loturile mentionate este de 670.504,19 lei fara TVA, fonduri asigurate din bugetul propriu al judetului.

Potrivit caietului de sarcini, documentatiile vor trebui finalizate in decurs de 10 luni de la transmiterea ordinului de incepere a contractului de servicii.

Termenul pana la care autoritatea contractanta asteapta primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 iulie, ora 15:00, operatorii economici avand posibilitatea sa oferteze pentru unul, mai multe sau toate loturile.

Cea de-a doua documentatie, incarcata in sistem in data de 9 iunie, vizeaza refacerea unui pod situat pe drumul judetean 103 B la kilometrul 9+450.

Obiectivul este inclus in lista de investitii a CJ Brasov din acest an si va are finantarea asigurata din bugetul propriu al judetului.

Obiectul procedurii il reprezinta atribuirea contractului de proiectare (realizarea Proiectului Tehnic, verificare proiect si asistenta tehnica din partea proiectantului si a verificatorului), si executie a lucrarilor de reconstruire a podului din Budila, ajuns intr-o stare tehnica precara.

Valoarea estimata a acestei achizitii este de 3.545.722,81 lei fara TVA, iar termenul-limita pentru depunerea ofertelor este stabilit pe 30 iunie, ora 15:00.

Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, a fost construit intre anii 1972 – 1973, iar refacerea lui a fost stabilita in urma unei expertize tehnice care a evidentiat degradari la elementele de sustinere, la suprastructura (grinzi si placa de beton care sustin suprafata carosabila), dar si la rampele de acces.

Termenul de finalizare a documentatiilor tehnice este de 3 luni, iar lucrarile vor dura 12 luni de la deschiderea santierului, insa nu vor fi luate in calcul perioadele de iarna.

Ne concentram eforturile atat pe derularea si finalizarea lucrarilor aflate in executie pe drumurile judetene, cu finantari asigurate din fonduri europene, resurse guvernamentale si alocari bugetare proprii, cat si pe demararea cat mai multor studii si documentatii tehnice pentru obiective investitionale din domeniul rutier. Acestea ne vor permite sa pregatim proiecte pentru deschiderea altor fronturi de lucru pe drumurile pe care le avem in administrare, in momentul in care oportunitatile de finantare prin programele operationale 2021-2027 vor fi disponibile. Sunt increzator ca in urmatorii ani vom putea reabilita si moderniza alte tronsoane de drumuri judetene, pentru a asigura comunitatilor locale din toate zonele judetului o infrastructura de calitate si o conexiune cu toate punctele de interes ale Brasovului”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.

Articolul precedentTRANSPORTUL INTRE ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA VA FI IMBUNATATIT – La Leuseni-Albita trebuie realizat un pod nou
Articolul următorCONTRACT REZILIAT LA CENTURA GALATI – Firma care a castigat contractul privind realizarea evaluarii in cazul exproprierilor trebuie sa plateasca despagubiri de 3,8 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.