CENTURA GALATI, BLOCATA – Presedintele Consiliului Judetean Galati da vina pe consilierii liberali si spune ca acestia blocheaza proiectul

Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, acuza blocarea exproprierilor pentru centura orasului Galati de catre consilierii liberali, sustinand ca acestia sunt nepregatiti si nu cunosc legea.

Nepregatiti in administratie, consilierii liberali blocheaza pentru a cincea oara exproprierile. Nu le pasa de investitii pentru Galati, nu-si doresc ca acest Drum de Centura sa fie modernizat, nu vor ca Galatiul sa faca investitii cu bani europeni. Vor doar scandal, sa manipuleze si sa blocheze cat mai multe proiecte. Nu cunosc administratie si nici legile in vigoare”, spune Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

In 2017, a fost realizata o pre-evaluare, dupa care, expertii firmelor specializate in astfel de proceduri au avut dreptul, conform legilor in vigoare, sa intre pe proprietatea oamenilor si sa vada spre exemplu din ce materiale au fost facute locuintele sau care este gradul de rezistenta a cladirilor, pentru a face diferite analize tehnice pentru fiecare proprietate.

Aceste evaluari sunt realizate de catre experti autorizati de statul roman, analizate apoi de specialisti ANEVAR si contraexpertizate de catre alti specialisti in domeniu.

Daca nu stiu si nu se pricep, de ce blocheaza proiectele de dezvoltare a Galatiului, de ce se fac de rusine si de ce nu apeleaza la instanta daca ei cred ca e ceva incorect, in loc sa-si bata joc la propriu de oameni, care astfel nu-si pot primi banii si risca sa se mute in mijlocul iernii?

Mai mult, si noi putem plati penalitati de intarziere si chiar putem pierde cele 30 de milioane de euro de la Uniunea Europeana. Ne intrebam cu totii de ce sunt consilierii liberali impotriva galatenilor, ce ordine de partid au primit de se opun cu atata ardoare dezvoltarii Galatiului si ce interese personale au in cazul exproprierilor de pe Drumul de Centura de vor sa blocheze aceasta importanta investitie pentru galateni”, adauga el.

Indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investitie „Varianta de ocolire Galati” au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 726/2019.

Lungimea variantei ocolitoare este de 33,6 km.

Viteza de proiectare a traseului este de 100 km/h.

Exproprierea tuturor imobilelor proprietate privata aflate pe coridorul traseului variantei de centura Galati se ridica la 23,83 milioane lei, pentru un numar de 665 imobile cu o suprafata totala de 1.719.522 mp.

Varianta de ocolire Galati va realiza legatura intre DN 25 Galati – Tecuci, DJ 251 Galati-Smardan, DN 26 Galati – Oancea, DN 24D Galati – Giugiulesti, astfel traficul de tranzit va fi scos din municipiul Galati.

Municipiul Galati este traversat de DN 2B ( E87 si E584), care face legatura intre municipiul Braila si punctul de frontiera Giurgiulesti, catre Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Georgia etc. Municipiul Galati este traversat in intregime de traficul de tranzit dinspre tarile mentionate mai sus, nu numai prin Vama Giurgiulesti ci si prin Vama Oancea, fiind absolut necesara scoaterea traficului respectiv in afara orasului prin realizarea unei variante de ocolire.

Articolul precedentCONEXIUNE RUTIERA NOUA CU UNGARIA – Romania va fi conectata de vestul Europei printr-o noua legatura rutiera, prin Salonta
Articolul următorPODUL I DIN CHEILE TURZII SE INCHIDE – Consiliul Judetean Cluj anunta rutile ocolitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.