LUCRARI IN REGIM DE PRIMA URGENTA – Drumul care strabate comuna Mica se reface cu 6,3 milioane lei

Se asfalteaza drumul judetean care strabate comuna Mica din Judetul Cluj. Consiliul Judetean Cluj a demarat, in regim de prima urgenta, lucrarile de refacere a drumului judetean DJ 172F, care asigura legatura cu judetul Bistrita-Nasaud, prin comuna Mica.

Este vizata, astfel, asfaltarea unui sector in lungime de aproximativ 10 kilometri, de la km 12+950 la km 22+570.

Valoarea lucrarilor de refacere a infrastructurii rutiere aferente DJ 172F este de 6.386.000 lei, banii fiind asigurati din fonduri guvernamentale pentru situatii de urgenta, anunta Consiliul Judetean Cluj.

Lucrarile au demarat dinspre judetul Bistrita-Nasaud inspre Dej si se preconizeaza ca acestea sa dureze pana la finalul lunii august. Avand in vedere ca sectorul de drum vizat reprezinta, in fapt, si o centura pentru municipiul Dej, acesta va avea rolul de a decongestiona traficul, prin reducerea ambuteiajelor la traversarea podului peste Somes”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In prealabil, au fost executate operatiuni de frezare a imbracamintii asfaltice, de tratare a burdusirilor prin refacerea fundatiei din piatra sparta si balast, precum si taieri de acostamente.

In functie de starea in care se afla anumite tronsoane, lucrarile de asfaltare vor continua cu refacerea santurilor si a rigolelor, desfundarea podetelor, montarea de parapeti metalici, precum si realizarea de marcaje rutiere, precizeaza CJ Cluj.

Articolul precedentINMATRICULARILE AUTO SCAD IN EUROPA, CRESC IN ROMANIA – Piata din Romania a inregistrat cea mai mare crestere comparativ cu anul trecut
Articolul următorDATELE INS – Crestere inregistrata la comertul cu autovehicule si motociclete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.