PLATFORMA MULTIMODALA LA GALATI – Ministrul Sorin Grindeanu anunta o investitie de 94 milioane lei pentru fluxul de marfuri in port. Proiectul asteapta de 7 ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca a fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galati, un proiect care va asigura un flux mai eficient de marfuri in acest port, prin reconfigurarea si imbunatatirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces in port.

Stim ca acest proiect treneaza de peste 7 ani de zile! Cel mai important este sa fie finalizat, pana anul viitor, deoarece acest proiect – in valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclusa)- este finantat prin POIM 2014-2020”, spune Grindeanu, aflat intr-o vizita la Galati.

Prin contractul semnat vineri, 20 mai 2022, va fi modernizata infrastructura rutiera din zona Platformei Multimodale pentru inlaturarea blocajelor in trafic și va fi relocat un segment de cale ferata pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuara.

Lucrarile vor consta in:

– modernizarea a 2,284 km de drum rutier;

construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersectia cu calea ferata in vederea eliminarii blocajului in zona de acces in port;

– construirea a 2,288 km de cale ferata noua.

Ministrul Transporturilor mai spune ca in zona Galati – Braila se vor face investitii majore, in urmatorii ani, in toate modurile de transport, fie ca vorbim de domeniul portuar, rutier sau aeroportuar.

In zona Galati – Braila se vor face investitii majore, in urmatorii ani, in toate modurile de transport. Fie ca vorbim de domeniul portuar, rutier sau aeroportuar, trebuie sa demaram proiecte pentru a ajuta astfel mediul de afaceri și sa contribuim la schimbarea hartii economico- sociale a intregii regiuni”, afirma oficialul.

El mai spune ca trebuie demarate proiecte pentru a ajuta astfel mediul de afaceri şi sa contribuie la schimbarea hartii economico- sociale a intregii regiuni.

In anii urmatori, se vor desfaşura foarte multe proiecte in aceasta zona, pe domeniul transporturilor, ca vorbim de ceea ce ştie toata lumea, Podul peste Dunare, de drumul expres Galati-Braila, de legatura tot prin drum expres cu Focşani, cu Buzau„, a spus ministrul.

El a precizat ca singura investitie trecuta pe bugetul de stat, cu sume de la stat, in 2022, este varianta ocolitoare a Galatiului.

Ministrul Transporturilor a spus ca interesul pe care il au, şi financiar şi in a cheltui fondurile europene, pe aceasta zona, este major, şi a precizat ca sunt sume şi pentru aeroport, care incepe.

Articolul precedentCENTURA ARAD-EST, IN DEZBATERE LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR – Exproprierile vor costa 10,6 milioane lei
Articolul următorCEA MAI SCUMPA MASINA DIN LUME – Un Mercedes a fost vandut cu 135 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.