CEA MAI SCUMPA MASINA DIN LUME – Un Mercedes a fost vandut cu 135 milioane euro

Un Mercedes din anul 1955, din care mai exista in prezent doar doua exemplare, a fost vandut la inceputul acestei luni pentru suma de 135 de milioane de euro, un nou record mondial pentru un automobil vandut la licitatie, a anuntat casa de licitatii RM Sotheby’s, transmite AFP.

Masina Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut, produsa in anul 1955, a fost vanduta de muzeul Mercedes-Benz din oraşul german Stuttgart in colaborare cu o filiala a casei de licitatii RM Sotheby’s catre un colectionar privat, la o licitatie confidentiala care a fost organizata in data de 5 mai.

La un pret de 135 de milioane de euro, acest rar automobil Mercedes conceput de inginerul Rudolf Uhlenhaut, a fost adjudecat la un pret de aproape trei ori mai mare decat precedentul record stabilit in 2018 de un Ferrari 250 GTO din anul 1962 care a fost vandut, tot de casa de licitatii RM Sotheby’s, pentru 48 de milioane de dolari (45 de milioane de euro).

Gratie acestui record, automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut „se plaseaza in top 10 cele mai scumpe obiecte vandute vreodata la licitatie„, a subliniat casa de licitatii RM Sotheby’s, potrivit Agerpres.

Coupe-urile Uhlenhaut reprezinta „un punct de cotitura in dezvoltarea automobilelor sportive şi un moment istoric pentru brandul nostru„, a declarat preşedintele Consiliului de Administratie de la Mercedes, Ola Källenius.


Suma stransa la licitatie va fi utilizata de constructorul auto german pentru a pune la punct un program global de burse denumit Mercedes-Benz Fund. Gratie acestui program va putea fi sprijinita o noua generatie de specialişti care sa dezvolte noi tehnologii, in special pentru decarbonizare şi conservarea resurselor.

Recordul absolut cu privire la un obiect de arta vandut la licitatie a fost stabilit de tabloul ‘Salvator Mundi’ de Leonardo de Vinci, care in luna noiembrie a fost vandut pentru 450,3 milioane de dolari de casa de licitatii Christie’s de la New York. 

Articolul precedentPLATFORMA MULTIMODALA LA GALATI – Ministrul Sorin Grindeanu anunta o investitie de 94 milioane lei pentru fluxul de marfuri in port. Proiectul asteapta de 7 ani
Articolul următorPANA LA SFARSITUL ANULUI VOM CIRCULA PE PODUL DE LA BRAILA – Ministrul Grindeanu cere ca intarzierile sa fie recuperate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.