LICITATIE CU SUCCES LA AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Contractul pentru proiectarea si constructia terminalului de plecari curse externe a fost castigat de constructorul Concelex din Bucuresti

Aeroportul International „Traian Vuia” din Timisoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri. Contractul pentru proiectarea si constructia terminalului de plecari curse externe a fost semnat marti, 17 mai 2022.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fara TVA) si a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucuresti.

Noul terminal va avea o suprafata construita de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghisee check-in si 6 porti de scanare automata a documentelor.

Constructia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este in exploatare din iulie 2021.

Dupa semnarea contractului, constructorul roman trebuie sa finalizeze lucrarile pana la data de 31 decembrie 2023.

Finantarea este asigurata din 3 surse:

– fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021);

– bugetul de stat;

– veniturile proprii ale aeroportului.

Licitatia pentru noul terminal de plecari curse externe a fost lansata pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimata a lucrarilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL Bucuresti a fost desemnat castigatorul licitatiei pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu oferta la valoarea de 87,78 milioane de lei.

Termenul pentru depunerea contestatiilor a fost 4 aprilie 2022. Pe 6 aprilie 2022, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a fost inregistrata contestatia societatii Strabag SRL Bucuresti (de pe locul II) referitoare la procedura de achizitie publica pentru desemnarea executantului proiectului. Desi contestatia a fost inregistrata de CNSC in 6 aprilie, a fost luata in calcul data transmiterii documentului, care poate fi in termenul legal de contestare.

Vineri, 8 aprilie 2022, ar fi trebui sa fie semnat contractul pentru construirea noului terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara „Traian Vuia”. 

Strabag a venit ulterior cu o oferta in valoare de 87,78 milioane de lei.

Articolul precedentCONSTRUCTORUL TRONSONULUI CHIRIBIS-BIHARIA VINE CU PRECIZARI – Trameco da vina pe CNAIR pentru rezilierea contractului
Articolul următorAFACERI RECORD PENTRU TRANSPORTATORII LOCALI DE MARFURI – Nivelul record depaseste 75 miliarde de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.