TIMISOARA ISI FACE STRATEGIE PENTRU PISTELE DE BICICLETE – Primaria incurajeaza mersul pe bicicleta

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a semnat contractul referitor la intocmirea “Strategiei pentru realizarea pistelor de biciclete in judetul Timis Velo-Timis”. Judetul Timis intentioneaza sa stabileasca directiile de dezvoltarea a infrastructurii aferente ciclismului si cicloturismului.

Strategia are in vedere asigurarea unui ansamblu de masuri favorabile sub care aceasta infrastructura sa poata fi realizata la standarde europene si sa faciliteze identificarea mecanismelor de finantare a realizarii infrastructurii.

Scopul urmarit este acela de incurajare a utilizarii bicicletei, de a ghida procesul de dezvoltare a unei culturi a mersului cu bicicleta, concomitent cu crearea infrastructurii necesare”, anunta Consiliul Judetean Timis.

Pentru Romania un avantaj il constituie faptul ca ocupa unul dintre primele locuri ca producator european de biciclete, inclusiv de piese si accesorii, in mare parte destinate exportului.

In plus, la Timisoara se construieste cea mai mare fabrica de biciclete din estul Europei, cu o investitie de 30 de milioane de euro, estimandu-se o productie de 1,5 milioane de biciclete pe an.

Iata, asadar, motive intemeiate pentru a ne acomoda cu bicicleta ca mijloc tot mai prezent in viata noastra”, mai arata CJ Timis.

Articolul precedentCORIDORUL IV PAN EUROPEAN, SUB LUPA LUI SAVOIU– Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionut Savoiu si directorul general al CFR Alexandru Simu au vizitat santierele CFR. Oficialii au anuntat ca revin in 2 luni in teren
Articolul următorLUCRARI PE DRUMUL BISTRITEI – Contractul cu vechiul constructor a fost reziliat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.