AUSTRALIA CUMPARA AVIOANE DIN EUROPA – Cu A350-1000, compania aeriana Qantas va opera cele mai lungi zboruri comerciale din lume

Grupul Qantas din Australia va comanda 12 aeronave Airbus A350-1000, 20 de aeronave A220 si 20 de aeronave A321XLR. Decizia a fost anuntata in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sydney, in cadrul careia au participat CEO-ul Grupului Qantas, Alan Joyce, si directorul comercial Airbus si directorul Airbus International, Christian Scherer.

Acest acord reprezinta o suplimentare a comenzii existente pentru 109 aeronave din familia A320neo, care include A321XLR pentru filiala low-cost a Grupului Qantas, Jetstar.

Aeronava A350-1000 a fost selectata de Qantas in urma unei evaluari cunoscute sub numele de „Project Sunrise” si va permite transportatorului sa opereze cele mai lungi zboruri comerciale din lume. Acestea vor include primele legaturi realizate vreodata non-stop intre Sydney si Melbourne cu destinatii precum Londra si New York.

Cu un aspect premium, flota de aeronave A350 va fi folosita de Qantas si pentru alte rute internationale. Aeronava A350-1000 este  pusa in miscare de motoarele Trent XWB de ultima generatie de la Rolls-Royce.

In categoria aeronavelor cu un singur culoar, aeronavele A220 si A321XLR au fost alese in cadrul unei evaluari numite „Project Winton”. Aeronavele vor fi folosite de Qantas Group pentru rute interne in toata Australia, care pot avea o durata de peste cinci ore. In plus, A321XLR ofera o gama de posibilitati pentru zboruri din Australia catre Asia de Sud-Est, permitand Grupului Qantas sa deschida noi rute directe. Flotele de aeronave A220 si A321XLR vor fi, ambele, puse in miscare  de motoare Pratt & Whitney GTF.

Noile tipuri de aeronave creeaza noi posibilitati. Acesta este detaliul care face anuntul de astazi atat de important pentru transportatorul national si pentru o tara precum Australia, unde calatoriile aeriene sunt esentiale. A350 si Project Sunrise vor face ca orice oras sa fie la doar un zbor distanta de Australia. Este ultima frontiera si vom depasi astfel ultimul obstacol creat de distanta”, spune CEO-ul Qantas Group, Alan Joyce.

Aeronavele A220, A321XLR si A350 sunt lideri de piata la propriile categorii de dimensiune. Pe langa faptul ca ofera cele mai inalte niveluri de confort pentru pasageri, aeronavele aduc o schimbare treptata a eficientei, folosind cu pana la 25% mai putin combustibil, o reducere similara a emisiilor de carbon si o amprenta sonora cu 50% mai mica decat aeronavele din generatia anterioara.

Aeronavele A320 si A220 vor deveni coloana vertebrala a flotei noastre interne in urmatorii 20 de ani, contribuind la mentinerea tarii in miscare. Varietatea si eficienta lor economica vor face posibile noi rute directe. Decizia consiliului de a da unda verde la cea mai mare comanda de avioane din istoria aviatiei australiene este un vot clar de incredere in viitorul Qantas”, adauga el.

Toate aeronavele Airbus aflate in productie sunt certificate sa zboare cu un amestec de 50% combustibil sustenabil pentru aviatie (SAF), cu obiectivul de a creste acest procent la 100% pana in 2030.

Qantas este una dintre companiile aeriene emblematice ale lumii, avand  un spirit vizionar inca de la inceputurile sale, acum peste 100 de ani. Suntem onorati de increderea pe care Qantas o acorda companiei Airbus si asteptam cu interes sa furnizam grupului una dintre cele mai moderne, eficiente si sustenabile flote din lume. Aceasta decizie a Qantas intareste pozitia de referinta a A350 pentru aeronavele de mari dimensiuni si cu raza lunga de transport„, spune Christian Scherer, directorul comercial Airbus si directorul Airbus International.

Articolul precedentAPAR PRIMELE TRENURI CU HIDROGEN DIN ROMANIA, DE 1 MILIARD DE EURO – Ministerul Transporturilor anunta pe ce trasee vor circula trenurile viitorului
Articolul următorUN SINGUR OFERTANT PENTRU CENTURA BUFTEA – Contractul pentru cei 5,7 km de drum se ridica la 227 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.