AEROPORTUL DIN ORADEA SE MODERNIZEAZA – Licitatia de 81 milioane lei fara TVA a fost publicata in SEAP

Aeroportul Oradea a lansat licitatia pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare. Anuntul a fost postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Valoarea estimata a contractului este de 81.469.513,89 lei, fara TVA. Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Proiectul prespune extinderea pistei aeroportului cu 400 de metri inspre Nojorid. Astfel, lungimea pistei va fi de 2.500 de metri si va permite operarea aeronavelor de capacitate mai mare.

De asemenea, va fi achizitionat si instalat un sistem modern de telecomunicatii, util pentru aterizarea, in orice conditii, a aeronavelor dinspre Nojorid.

Potrivit anuntului postat in SEAP, proiectarea va fi finalizata intr-un termen de 6 luni, iar durata de executie a lucrarilor va fi de 7 luni.

Ne propunem ca pana in toamna acestui an sa adjudecam licitatia si sa semnam contractul de proiectare si executie. La inceputul anului viitor vom incepe lucrarile. Pana la sfarsitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurata finantarea din programul care se incheie la finalul anului viitor. Un risc major pentru toate proiectele de investitii pe care le derulam in aceasta perioada este cresterea preturilor la materialele de constructie. Asta inseamna contracte intarziate si costuri suplimentare. Vom face tot posibilul ca pentru toate proiectele castigate din fonduri europene sa nu pierdem banii si sa finalizam in buna regula lucrarile. In paralel cu licitatia se deruleaza procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului si de avizarea documentatiilor pentru semnarea contractului de finantare”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 13 mai 2022, ora 15:00.

Articolul precedentCENTURA BECLEAN ARE ORDIN DE INCEPERE – Investitia va depasi 86 milioane lei, iar constructia sa ar putea dura trei ani 
Articolul următorASOCIEREA ROMANO-ITALIANA CASTIGA LOTUL I DIN A7 – Ministrul Transporturilor a anuntat castigatorii pentru constructia primului lot din Autostrada Ploiesti-Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.