ASOCIEREA ROMANO-ITALIANA CASTIGA LOTUL I DIN A7 – Ministrul Transporturilor a anuntat castigatorii pentru constructia primului lot din Autostrada Ploiesti-Buzau

Saptamana incepe bine in transporturi. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anuntat luni, 18 aprilie 2022, ca a fost desemnat castigatorul pentru constructia primului lot din Autostrada A7 – Autostrada Moldovei – segmentul Ploiesti Buzau. Este vorba despre Asocierea romano-italiana Bog’Art – Tancrad – Cosedil care a fost data drept favorita pentru constructia celor 21 de kilometri ai Lotului 1 din A7 inca de la inceputul acestui an, acestia clasandu-se pe primul loc in urma consultarii ofertelor.

Potrivit precizarilor ministrului Transporturilor, asocierea romano-italiana are la dispozitie mai putin de doi ani pentru finalizarea lucrarilor de constructie care includ 14 poduri si un pasaj in lungime totala de 550 metri.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 1,468 miliarde de lei (fara TVA) si este finantat prin Programul National pentru Redresare si Rezilenta (PNRR).

Conform clarificarilor facute de Sorin Grindeanu, urmeaza ca in viitorul apropiat sa fie desemnati castigatorii si pentru constructia Loturilor 2 si 3 din A7 Tronsonul Ploiesti-Buzau, care reprezintaa prima sectiune a autostrazii in lungime totala de 320 km.

Redam in continuare anuntul ministrului Transporturilor:

„Primul lot din A7 (Tronsonul Ploiesti-Buzau) are castigator desemnat!

CNAIR a comunicat astazi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru constructia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), in lungime de 21 de km.

Asocierea de constructori romani si italieni are la dispozitie 20 de luni pentru a finaliza lucrarile. Acestea includ constructia a 14 poduri si a unui pasaj in lungime de 550 m (peste DJ 101F si CF 804).

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fara TVA) si este finantat prin PNRR.

In scurt timp urmeaza sa fie anuntati si castigatorii pentru celelalte doua loturi ale Tronsonului de autostrada care va fi construit intre Ploiesti si Buzau:

– Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);

– Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzau (14 km).

Tronsonul Ploiesti-Buzau (63,25 km) este prima sectiune a autostrazii Ploiesti-Pascani (A7), in lungime de 320 de km, care va asigura legatura Munteniei cu Moldova.

#A7 #PloiestiBuzau #autostrada #PNRR #investitii #SorinGrindeanu”

Articolul precedentAEROPORTUL DIN ORADEA SE MODERNIZEAZA – Licitatia de 81 milioane lei fara TVA a fost publicata in SEAP
Articolul următorSE DESCHID PRIMII KILOMETRI DE DRUM EXPRES DIN ROMANIA – Lotul 1 al Tronsonului 2 din drumul expres Craiova-Pitesti vor fi dati in trafic saptamana aceasta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.