TRASEUL NOILOR TRAMVAIE CARE VOR CIRCULA IN BUCURESTI – Astra Vagoane Calatori Arad va furniza Capitalei 100 de tramvaie noi

Reprezentanti ai Primariei Capitalei au mers intr-o vizita de lucru la fabrica Astra Vagoane Calatori Arad, pentru a verifica stadiul de executie a tramvaielor ce vor circula in Bucuresti, conform contractului semnat in mai anul trecut. Primarul general Nicusor Dan a vizitat fabrica de tramvaie Astra Vagoane Calatori Arad, companie care urmeaza sa livreze cele 100 de tramvaie pentru Capitala.

Primul tramvai nou va fi livrat in iunie, cu trei luni mai devreme decat prevede contractul.

Noile tramvaie vor fi introduse in exploatare pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 si 55.

Reprezentantii STB sustin ca, desi prototipul era programat sa soseasca in Bucuresti in luna august, conform estimarilor producatorului, acesta poate fi livrat la inceputul lunii iunie.

Suntem intr-o delegatie, impreuna cu consilieri generali si reprezentanti STB. Avem un contract demnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, de 36 de metri. Cele care se vad sunt primele 6 din acest contract. Conform contractului, primul tramvai trebuie sa vina in luna august 2022, dar domnul director ne-a facut o surpriza si ne spune ca la 1 iunie o sa avem primul tramvai”, a declarat Nicusor Dan.

Bucurestiul nu a produs decat 17 tramvaie incepand din 1990.

Bucurestiul are nevoie de transport public, pentru a convinge oamenii sa circule cu transportul public si nu cu masina proprietate personala, este nevoie de investitii in zona de transport public. Bucurestiul dupa ’90 nu a produs decat in uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem, aproximativ 300, sunt de dinainte de 1990. Cu acest lot de 100 de tramvaie, cu 100 de autobuze si contractul de troleibuze pe care o sa le scoatem in achizitie publica, reinnoim flota”, a explicat Nicusor Dan.

Acum se raspunde obiectivelor de promovare a strategiilor de reducere a emisiilor poluante in zonele urbane aglomerate si asigurarea unui transport ecologic, la fel ca in Uniunea Europeana.

In vederea modernizarii serviciului de transport public local de calatori prin achizitionarea unor mijloace de transport ecologice, care sa contribuie la cresterea calitatii vietii la nivelul municipiului Bucuresti, in anul 2021 s-a semnat contractul de furnizare pentru 100 de tramvaie cu podea total coborata”, arata STB.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 metri, au o capacitate totala de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum si un loc special amenajat in salon pentru fotoliile rulante si landourile pentru copii.

Usile, zonele de acces si trecerile asigura accesul calatorilor cu nevoi speciale (dizabilitati locomotorii si/sau mobilitate redusa) pe platforma special destinata, dar si a celorlalti calatori pe toata lungimea vagonului. Tramvaiul este prevazut cu buton de semnalizare a intentiei de actionare a rampei atat la interiorul, cat si la exteriorul vagonului, precum si semnalizare la bord pentru conducatorul de vehicul. Trapa (rampa) este rabatabila sau culisanta cu actionare manuala cu sistem de protectie impotriva plecarii tramvaiului cu trapa deschisa. Trebuie remarcat faptul ca Societatea de Transport Bucuresti STB S.A. a facut eforturi pentru a respecta prevederile legislatiei in vigoare privind accesul persoanelor cu dizabilitati in mijloacele de transport, conform prevederilor Legii 448/2006, actualizata”, mai arata STB.

Articolul precedentCONTROL PE SANTIERUL PASAJULUI OLTENITEI – Incepe montarea tablierului metallic la giratoriul suspendat
Articolul următorPATRU TRONSOANE DE DRUMURI JUDETENE DIN BRASOV VOR FI MODERNIZATE – Firma NV Construct SRL se va ocupa de proiectare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.