PATRU TRONSOANE DE DRUMURI JUDETENE DIN BRASOV VOR FI MODERNIZATE – Firma NV Construct SRL se va ocupa de proiectare

Proiectarea lucrarilor de modernizare pentru patru tronsoane de drumuri judetene situate in zona municipiului Brasov a fost adjudecata de firma SC NV Construct SRL.

In urma derularii procedurilor de achizitie, initiate de catre administratia judeteana in cursul anului trecut si la care au fost depuse nu mai putin de sapte oferte, documentatia clasata pe primul loc a avut valoarea de 1.602.200 lei fara TVA.

In prezent, contractul pentru „Servicii de proiectare cu fazele DALI si Proiect Tehnic, inclusiv studii de teren si alte studii specifice, documentatii-suport pentru obtinerea de avize, acorduri si autorizatii si verificarea proiectului de catre verificatori atestati pentru obiectivul de investitii «Modernizare, reabilitare DJ 103 B Sacele (DN 1 A) – Tarlungeni – Budila – Teliu (DN 10) – limita de judet Covasna km 0+490–15+800, DJ 103 A km 11+000–12+000, DJ 112 A Harman (DN 11) – Bod – Halchiu – Codlea – Vulcan – DN 73 A km 0+000–38+980 si DJ 112 B Cristian (DN 73) – Vulcan (DJ 112 A) km 2+151–5+030»” este in faza de intocmire si urmeaza sa fie semnat in scurt timp de conducerea Consiliului Judetean Brasov si cea a firmei NV Construct.

Valoarea totala a contractului este de 1.906.618 lei, termenul de implementare fiind stabilit la 9 luni.

Firma de proiectare propune sase subcontractanti, si anume: SC Aqua Prociv Proiect SRL, care va intocmi studiile hidrologice, hidrogeologice si cele de gospodarire a apelor, precum si documentatiile pentru obtinerea avizului de gospodarire a apelor; Cartare Agrochimica SRL, care va realiza studiile pedologice; DTG Alfa SRL, care va face masuratori si studii topografice; Constructii Feroviare Mures SA, care va furniza serviciile de proiectare in zona cailor ferate; Lifeconstruct SRL, cu servicii de verificare tehnica; Expertus SRL, responsabila cu serviciile de evaluare ANEVAR.

Practic, prin intermediul acestui contract de servicii vor fi intocmite studiile si documentele necesare avizarilor pe baza carora administratia judeteana va pregati documentatiile pentru accesarea de fonduri europene in cadrul viitorului Program Operational 2021-2026.

Cu ajutorul lor, Consiliul Judetean Brasov va continua lucrarile de modernizare a retelei de drumuri judetene pe care o administreaza.

Sunt patru sectoare de drumuri din zona metropolitana a Brasovului care insumeaza 58,169 km, cuprinse in acest proiect.

Primul este tronsonul din DJ 103 B care porneste din Sacele, de la DN 1 A, si trece prin Tarlungeni, Budila, intretaie Drumul National 10 la Teliu si continua pana la limita cu judetul Covasna (15,310 km).

Acest drum se intersecteaza cu DJ 103 A, din care se va moderniza un segment de 1 km, in comuna Tarlungeni.

Cel de-al treilea drum este tronsonul din DJ 112 A care porneste din Harman, de la intersectia cu DN 11, urmeaza traseul Bod, Halchiu, Codlea, Vulcan si ajunge in DN 73 A (38,980 km).

Ultimul segment cuprins in proiect face parte din DJ 112 B si este situat intre intersectia cu DN 73 de la Cristian si intersectia cu DJ 112 A de la Vulcan (2,879 km).

Intentia conducerii CJ Brasov este ca pe intregul traseu sa fie modernizata structura rutiera, respectiv carosabilul, acostamentele, drumurile laterale, trotuarere si statiile de transport public, sa fie refacute rigolele, reteaua de canalizare pluviala, podurile si podetele, si sa fie realizate lucrarile necesare pentru siguranta circulatiei.

Pregatim proiectele pentru urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene si avem ambitia de a accesa chiar mai multe fonduri decat am facut-o pana prin intermediul POR 2014-2020. Vrem ca in momentul in care se vor deschide axele de finantare ale POR 2021-2026 sa fim pregatiti cu toate documentatiile si sa reusim sa obtinem fondurile nerambursabile de care avem nevoie pentru drumuri, astfel incat sa degrevam pe cat posibil bugetul de investitii al Consiliului Judetean. Reabilitarea si modernizarea acestor sectoare de drumuri judetene reprezinta un proiect investitional de amploare prin implementarea caruia vom asigura o conectivitate mai buna atat in interiorul zonei metropolitane, cat si intre municipiul Brasov si localitatile limitrofe”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.

Articolul precedentTRASEUL NOILOR TRAMVAIE CARE VOR CIRCULA IN BUCURESTI – Astra Vagoane Calatori Arad va furniza Capitalei 100 de tramvaie noi
Articolul următorSE CAUTA STRATEGIE PENTRU PORTUL CONSTANTA – Este cel mai important port la Marea Neagra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.