PRIMUL STRAT DE ASFALT LA PASAJUL DOMNESTI – Traficul dinspre Domnesti spre Bucuresti va fi deviat pe breteaua nou construita

A fost asternut primul strat de asfalt, la una dintre rampele de la pasajul Domnesti si continua realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre Bucuresti. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a mers pe santier si prezinta stadiul lucrarilor.

S-a asternut deja primul strat de asfalt pe rampa de coborare spre Bragadiru. Continua montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum si la rampa de coborare spre Bucuresti. Continua realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna si a inceput realizarea grinzii de parapet si la rampa de coborare spre Chiajna”, spune secretarul de stat.

Continua montarea predalelor si a inceput si realizarea armaturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare/coborare dinspre Domnesti.

De asemenea, a fost dezafectata linia de medie tensiune paralela cu Centura Capitalei spre Chiajna, pentru a se putea face racordarea rampei de urcare dinspre Chiaja cu Centura Capitalei.

Continua relocarea retelelor de utilitati, precum si realizarea retelei de canalizare pluviala si a retelei de iluminat public, precizeaza oficialul.

De saptamana viitoare, traficul dinspre Domnesti spre Bucuresti va fi deviat pe breteaua nou construita, in dreapta rampei spre Bucuresti.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentGUVERNUL APROBA VALOAREA PASAJELOR RUTIERE DIN SINAIA – Proiectul de 110 milioane lei va fluidiza traficul pe Valea Prahovei
Articolul următorAEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV SE DESCHIDE LA 1 NOIEMBRIE – Este primul aeroport construit in ultimii 50 de ani in Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.