Alstom, producatorul francez de trenuri si echipamente de infrastructura de transport, vrea sa angajeze 7.500 de persoane anul acesta, la nivel mondial, pentru a raspunde cererii in crestere din partea clientilor.
6.000 dintre aceste locuri de munca vor fi pentru ingineri si directori si alte 1.500 pentru muncitori si tehnicieni, a precizat Alstom, intr-un comunicat.
„Alstom, liderul mobilitații inteligente si durabile, trebuie sa raspunda cererii in crestere pentru flote de trenuri, metrouri si tramvaie mai ecologice si mai moderne, cu capacitate optimizata in intreaga lume. Cu comenzi in valoare de 77,8 miliarde euro, grupul urmareste sa recruteze 7.500 de specialisti la nivel mondial in 2022„, arata comunicatul grupului.
Aceste angajari sunt pentru proiecte legate de material rulant, semnalizare si servicii. La nivel global, ingineria reprezinta jumatate din locurile deschise de posturi permanente.
Din portofoliul de comenzi de 77,8 miliarde euro, circa 14,3 miliarde euro sunt obtinute in primele trei trimestre ale exercitiului financiar, in perioada martie – decembrie 2021. Asta inseamna o crestere de 47% comparativ cu perioada similara a exercitiului anterior.
In aceste noua luni, incasarile au crescut cu 11%, la 11,4 miliarde euro.
Pe arii geografice, compania cauta candidati pentru 3.900 de locuri de munca in Europa (dintre care peste 1.000 in Franta), 1.700 in la regiunea Asia-Pacific, 1.500 in America si alte 400 in Africa, Orientul Mijlociu si Asia centrala.
„Suntem extrem de mândri ca am primit inca o data certificarea Top Employer. Aceasta distinctie recunoaste angajamentul nostru continuu de a face din Alstom unul dintre cele mai bune medii de lucru din lume. Impulsionat de cererea puternica privind mobilitatea verde si inteligenta, Alstom, lider in mobilitatea durabila, doreste sa atraga 7.500 de talente. Cu o prezenta in peste 70 de tari, oferim oportunitati la nivel mondial de a lucra in domeniile productiei, software-ului, ingineriei si serviciilor pentru oamenii care doresc sa faca o diferența concreta pentru planeta”, a declarat directorul de resurse umane, Anne Sophie Chaveau-Galas.
Alstom se asteapta la o crestere medie a volumului de afaceri de peste 5% anual, in perioada 2020 – 2021 si 2024 – 2025.
Compania Alstom dezvolta si comercializeaza solutii de mobilitate care asigura fundatii sustenabile pentru transportul viitorului. Portofoliul de produse al Alstom cuprinde de la trenuri de mare viteza, metrouri, vehicule tip monorail si tramvaie, pana la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructura, controlul traficului si solutii digitale de mobilitate. Alstom are 150.000 de vehicule in operare comerciala in intreaga lume. Dupa preluarea Bombardier Transportation la 29 ianuarie 2021, cifra de afaceri combinata a noului grup se ridica la 14 miliarde de euro pentru perioada de 12 luni incheiata la 31 martie 2021. Compania Alstom are sediul principal in Franta si este prezenta in 70 de tari, avand peste 70.000 de angajati.