RETELE FEROVIARE PE BANI EUROPENI – Ungaria cere 7,6 milioane euro pentru o conexiune intre Budapesta, Bratislava, Praga si Varsovia

Ministerul pentru Inovare si Tehnologie din Ungaria solicita 2,8 miliarde de forinti (7,64 milioane euro) pentru conectarea retelei feroviare de mare viteza la Europa de Vest. Concret, intr-un comunicat de presa al Ministerul ungar pentru Inovare si Tehnologie transmis Agentiei de Presa MTI, se precizeaza ca fondurile vor fi folosite sunt necesare pentru crearea unei „conexiuni rapide, comode si competitive cu alte moduri de transport intre Budapesta, Bratislava, Praga si Varsovia” astfel incat aceasta regiune sa fie conectata la reteaua feroviara din Europa de Vest.

Banii pentru continuarea pregatirii procesului de dezvoltare a doua retele feroviare de importanta internationala ceruti de Ungaria provin din fondurile Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF):

„Un studiu de fezabilitate privind crearea unei legaturi feroviare de mare viteza pentru conectarea ecologica a marilor capitale din Europa Centrala se afla in curs de pregatire. Aceasta infrastructura va crea o conexiune rapida, comoda si competitiva cu alte moduri de transport intre Budapesta, Bratislava, Praga si Varsovia, si va conecta regiunea la reteaua feroviara de mare viteza din Europa de Vest”, se precizeaza in comunicatul ministerul ungar.

Potrivit precizarilor Ministerului pentru Inovare si Tehnologie din Ungaria, acesti bani vor fi folositi in mod expres pentru efectuarea lucrarilor de protectie a mediului privind atenuarea zgomotului si vibratiilor provocate de noile conexiuni feroviare planificate a fi construite intre portiunea ungara a caii ferate de mare viteza Budapesta-Varsovia si gara Kelenföld-Budapesta.

Ministerul ungar pentru Inovare si Tehnologie a precizat totodata ca proiectele pot fi depuse pana la sfarsitul lunii martie 2021, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de Comisia Europeana si reprezentantii statelor membre ale UE in aceasta vara.

Articolul precedentPRIMUL AUTOBUZ ELECTRIC ROMANESC – Avem un autobuz electric produs la Baia Mare. ATP Bus e-UpCity urmeaza sa fie lansat in aceasta primavara
Articolul următorA1 SI A2 SE IMPANZESC DE MOL SI ROMPETROL – CNAIR a semnat contractele de concesionare pentru 20 de ani. Statiile de reincarcare a vehiculelor electrice sunt obligatorii in fiecare punct

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.