PRIMUL AUTOBUZ ELECTRIC ROMANESC – Avem un autobuz electric produs la Baia Mare. ATP Bus e-UpCity urmeaza sa fie lansat in aceasta primavara

Presedintele ATP Group, Mircea Cirt, anunta lansarea primului autobuz 100% electric produs in Romania. Este vorba despre autobuzul ATP Bus e-UpCity, care urmeaza sa fie prezentat in aceasta primavara, si care potrivit precizarilor presedintelui ATP Group, va avea omologare europeana. „Undeva la inceput de mai autobuzul electric va putea fi vazut, pipait si chiar utilizat pentru teste”, afirma presedintele ATP.

Anuntul lansarii primului autobuz electric romanesc a fost facut de presedintele grupului ATP, Mircea Cirt, in cadrul evenimentului „Viitorul Transportului Public”, organizat de Asociatia Romana pentru Smart City,

Potrivit lui Mircea Cirt, citat de economica.net, e-UpCity este „un autobuz electric cu 26 de locuri, trei usi si podea joasa”, care „are o autonomie de 200 de kilometri care poate fi extinsa pana la 360 de kilometri”:

Presedintele ATP Group a subliniat ca structura autobuzului „este gandita asa incat, deasupra tavanului, sa poata primi un plus de baterii cu care ii putem extinde autonomia pana la 360 de kilometri. Sigur, in acest moment produsul se afla in faza de prototip, un model demo pe care il putem prezenta diverselor orase”.

In ce priveste componentele autobuzului acestea sunt achizitionate de la furnizori cunoscuti din domeniu: „Sunt componente precum axe, sisteme de climatizare, etc. de la multe branduri. Ceea ce ne apartine sunt elementele cu care am gandit produsul – concept, design. Exista ceva unic in produsul nostru pe care nu il voi dezvalui acum, ci la momentul potrivit”, precizeaza Cirt.

Viitorul ATP Bus e-UpCity are baterii produse de CATL, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de baterii si va avea omologare europeana. „Am indraznit sa gandim nu doar la nivelul Romaniei, ci sa mergem catre oricare tara din Europa. Acest produs va fi lansat cu omologare europeana”.

Amintim ca in urma cu doi ani ATP Group a pus in productie autovehicul de transport rutier ATP Trucks Truston, un autocamion „Made in Romania”.ATP Group reuneste firmele ATP Automotive – productie si distributie piese auto, ATP Motors – dealership auto si ATP Transit – transport rutier intern si international. Divizia care produce vehiculul Truston, ATP Trucks, este cea mai tanara afacere din grup, iar activitatea sa de baza este aceea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier si persoane.

Articolul precedentPODUL DE LA BUDILA VA FI REFACUT – CFR SA anunta compania care va efectua lucrarile, estimate la aproape 25 milioane de lei
Articolul următorRETELE FEROVIARE PE BANI EUROPENI – Ungaria cere 7,6 milioane euro pentru o conexiune intre Budapesta, Bratislava, Praga si Varsovia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.