PODUL DE LA BUDILA VA FI REFACUT – CFR SA anunta compania care va efectua lucrarile, estimate la aproape 25 milioane de lei

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a desemnat Asocierea SC Confer Group SRL – SC Constructii Feroviare Drumuri Poduri SRL castigatoare a procedurii de licitatie publica pentru executia lucrarilor de Reconstructie a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Harman-Intorsura Buzaului, km 17+318 si de amenajare albie. Lucrarile de reabilitare au unda verde la aproape trei ani de zile de cand circulatia a fost sistata.

Podul de la Budila s-a prabusit dupa inundatiile grave din iunie 2018. Linia avea 36 km si era operata de compania privata Regio Calatori. Podul fusese construit acum 90 de ani si se afla in apropierea celui mai lung tunel feroviar din tara.

Oferta financiara a Asocierii SC Confer Group SRL – SC Constructii Feroviare drumuri Poduri SRL si SC RADARIA SRL, subcontractant declarant, a fost de 24.592.816,3 lei fara TVA (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-pret), contractul de achizitie publica urmand a fi incheiat si semnat de ambele parti la finalul perioadei legale de contestatii.

Sursa de finantare pentru lucrarile de Reconstructie a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Harman-Intorsura Buzaului, km 17+318 si de amenajare albie este asigurata din fonduri de la Bugetul de Stat, iar durata contractului va fi de 9 luni, de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Linia 403 Brasov – Intorsura Buzaului este celebra pentru cel mai lung tunel feroviar din Romania, de 4,3 km, tunel construit intre 1924 si 1929, cu mari eforturi ingineresti. In 1989 erau cinci trenuri pe zi, in 1998 erau patru, iar in 2015 erau sase perechi de trenuri pe sens.

Comunicarile oficiale au fost transmise tuturor firmelor participante la licitatia deschisa, contractul de achizitie publica urmand a fi semnat de ambele parti (SRCF Brasov si ofertantul castigator), dupa finalizarea perioadei legale de contestatii”, anunta CFR SA.

In perioada septembrie 2019 – iulie 2020 s-a derulat contractul de servicii pentru elaborare expertiza tehnica, DALI si proiectare, in baza caruia s-au obtinut inclusiv documentatiile tehnice si economice, precum si a aprobarilor necesare (aviz CTE SRCF Brasov, aviz CTE CNCF, Ordin Ministru al MTIC), necesare organizarii licitatiei pentru reconstructia podului CF situat pe linia Harman-Intorsura Buzaului, la km 17+318, si lucrari de amenajare albie, lansata in septembrie 2020, cu termen limita pentru primirea ofertelor octombrie 2020.

Articolul precedentPNRR INTRA IN DEZBATERE PUBLICA – Cum vor fi alocate fondurile de 4,5 miliarde de euro destinate infrastructurii
Articolul următorPRIMUL AUTOBUZ ELECTRIC ROMANESC – Avem un autobuz electric produs la Baia Mare. ATP Bus e-UpCity urmeaza sa fie lansat in aceasta primavara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.