GARA BRASOV SE LEAGA DE POIANA BRASOV PRINTR-O NOUA LINIE DE AUTOBUZ – Calatoria va costa 6 lei

Municipalitatea si operatorul de transport din Brasov, RATBV, pun de marti, 18 ianuarie, in circulatie linia 100, care face legatura intre gara Brasov si statiile inferioare ale telegondolei si telecabinei Kanzel. Primaria Brasov a prelungit astfel traseul autobuzelor de pe linia 100 pana la Gara Brasov.

Turistii au de acum posibilitatea sa ajunga pe partiile din Poiana Brasov direct de pe peronul garii. Pana acum, turistii care ajungeau cu trenul in Gara din Brasov si voiau sa mearga in Poiana Brasov erau nevoiti de exemplu sa mearga cu un autobuz pana la statia Livada Postei, de unde aveau legatura spre Poiana.

Mai mult, programul de circulatie a autobuzelor de pe aceasta linie a fost adaptat sosirilor si plecarilor trenurilor din directia Bucuresti – Ploiesti, zona din care vin majoritatea turistilor.

Costul calatoriei este de 6 lei, exact ca in cazul liniei 20. Biletele se pot plati atat la casele de bilete din statiile de autobuz, cat si electronic prin aplicatia 24 Pay. Insa primaria din Brasov va discuta cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea calatorilor sa cumpere biletele pentru linia 100 odata cu achizitionarea biletului de tren.

Aceasta este acum cea mai rapida solutie pentru a ajunge la partiile din Poiana Brasov.

Cei care vor veni cu trenul – cel mai rapid mijloc de transport mai ales in cazul celor care vin dinspre Bucuresti si Ploiesti – vor lua «direct din tren» autobuzul care ii duce la baza partiilor. In felul acesta scapa de aglomeratia de pe Valea Prahovei, scapa de stresul gasirii unui loc de parcare in Poiana si se pot bucura relaxati de cele mai bune partii din Romania. Vom continua discutiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea calatorilor sa achizitioneze biletele pentru linia 100 odata cu achizitionarea biletului de tren. Pana atunci, pe langa posibilitatea cumpararii biletelor de la casele de bilete din statii, calatorii vor putea plati si prin aplicatia 24 Pay. Introducerea Liniei 100 este o veste buna si pentru brasoveni, care nu vor mai fi nevoiti sa mearga pana in Livada ca sa urce in Poiana, pentru ca pe langa statia de la gara va fi o statie intermediara si la Camera de Comert, astfel incat si brasovenilor le va fi mai usor sa ajunga pe partiile din Postavarul. Va invit pe toti, turisti si brasoveni deopotriva, sa utilizati aceasta linie de transport, pentru a va putea bucura de cel mai atractiv domeniu schiabil din Romania”, a declarat primarul din Brasov, Allen Coliban.

Plecarile liniei 100 din gara sunt programate, in fiecare zi, la orele: 8.55, 9.45, 10.25, 10.40, 12.00, 15.10, 15.40, 16.00 si 17.00.

Plecarile acestei linii din statia de la telegondola si telecabina Kanzel sunt programate, zilnic, la orele: 9.40, 10.30, 11.10, 11.25, 12.45, 15.55, 16.25, 16.45 si 17.45.

Acest program a fost gandit pentru a asigura accesul spre Poiana Brasov, inclusiv al turistilor care vor sa se cazeze in statiune.

Statiile pe traseul gara – telegondola/telecabina sunt urmatoarele: Gara Brasov, peronul 1 (cel mai apropiat de gara, unde opresc si liniile 29 si 40), Camera de Comert – Livada Postei – Bellevue Residence – Warthe – Facultativa – Facultativa 2 – Poiana de jos – Poiana Brasov (parcarea mare) – Telecabina Kanzel/telegondola Postavarul.

Pe traseul Poiana Brasov-gara, autobuzele vor opri in urmatoarele statii: Telecabina – Poiana Brasov – Poiana de jos – Facultativa 2 – Facultativa – Warthe – Bellevue Residence – Livada Postei – Hidro A – Gara Brasov.

Avand in vedere temperaturile scazute din ultima perioada, s-a reusit si amenajarea partiilor din partea inferioara a masivului, astfel ca, de sambata, sunt deschise si partiile Sulinar, Drumul Rosu si breteaua de legatura care leaga Drumul Rosu cu partia Bradul. Partiile din partea superioara a muntelui sunt in conditii foarte bune, stratul de zapada batuta de pe partie are aproximativ 50 de cm, iar pe cele din zona inferioara stratul de zapada este de aproximativ 30 de cm, conditiile de schi fiind la fel de bune. Și partiile pentru incepatori, Bradul si Stadion, ofera conditii optime pentru invatarea sporturilor de iarna”, anunta Primaria din Brasov.

In acest sezon, din 24 decembrie, au fost inregistrate 374.462 de treceri prin turnichete, weekendul trecut fiind unul dintre cele mai bune din acest punct de vedere. Vineri s-au inregistrat 15.960 de treceri, sambata au fost 22.448, iar duminica au fost inregistrate 26.095 de treceri, zi care s-a apropiat de recordul inregistrat in 29 decembrie, cu 26.769 de treceri prin turnichete.

La randul sau, CFR Calatori anunta ca iubitorii sporturilor de iarna care aleg sa mearga cu Trenurile Zapezii la Brasov vor putea folosi linia 100 de autobuz – Poiana Expres, pentru a ajunge de la gara la baza partiilor din Poiana Brasov.

Durata scurta a calatoriei cu Trenurile Zapezii de 2 ore, respectiv 2 ore si 20 de minute dinspre Capitala spre Brasov si invers, combinata cu oferta de transport cu autobuzul reprezinta o alternativa rapida si verde la traficul aglomerat de pe Valea Prahovei. Noua linie de autobuz faciliteaza, de asemenea, sosirea rapida si gata de distractie pe cele mai bune partii din Poiana Brasov”, anunta CFR Calatori.

Pana la 28 februarie 2022, compania ofera reduceri tarifare atractive de 25% de luni pana joi prin oferta Trenurile Zapeziidisponibila la trenurile InterRegio CFR Calatori care circula spre si dinspre cele mai cautate staţiuni montane pentru schi.

Purtarea mastii de protectie la bordul trenurilor CFR Calatori este obligatorie pe toata durata calatoriei.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectueaza transportul public de calatori pe calea ferata.

Articolul precedentINVESTITII DE PESTE 10 MILIOANE EURO LA CFR – Se reabiliteaza linia de cale ferata 116 Simeria – Livezeni, intre statiile Merisor si Crivadia. Segmentul de cale ferata a fost construit in 1870
Articolul următorAEROPORTUL „TRANSILVANIA” TARGU MURES VA FI MODERNIZAT – Grindeanu a semnat contracte de 149 de milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.