AEROPORTUL „TRANSILVANIA” TARGU MURES VA FI MODERNIZAT – Grindeanu a semnat contracte de 149 de milioane de lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat marti, 18 ianuarie 2022, doua contracte de finantare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Targu Mures, in valoare totala de 149 de milioane de lei. Cu acesti bani va fi extins terminalul de pasageri, platforma de parcare aeronave si va fi majorata capacitatea de procesarea unui numar mare de pasageri. Va fi totodata achizitionat un echipament de securitate aeroportuara.

Prin finantarea asigurata de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Targu Mures isi va putea creste capacitatea si va imbunatati conditiile oferite pasagerilor.

Obiectivul este inclus in Master Planul General de Transport si trebuie finalizat pana in luna decembrie 2023.

Sumele alocate vor fi folosite pentru:

Extinderea platformei de parcare aeronave pana la suprafata de 8000 mp.

Extinderea terminalului de pasageri pana la suprafata de 9.397 mp.

Majorarea capacitatii de procesarea unui numar mare de pasageri pe fluxurile de plecari/sosiri interne si internationale.

– Achizitionarea unui Echipament de Securitate Aeroportuara (SESA) modern si performant

– Construirea unei Remize PSI si dotarea corespunzatoare a acesteia

– Maximizarea gradului de confort al pasagerilor in contextul sigurantei si securitatii aeroportuare”, anunta ministrul.

Prin HG 398, Aeroportul Tirgu Mures a fost transferat sub tutela Consiliului Judetean Mures in 1997.

Aeroportul este situat la doar 14,5 de kilometri de municipiul Tirgu Mures. Este certificat ca si aeroport international in anul 2012.

Aeroportul Tirgu Mures are ca data de infiintare anul 1936, insa aerogara si hangarul au fost aruncate in aer de catre trupele hitleriste care se retrageau spre Budapesta in luna septembrie 1944, dar dupa un timp relativ scurt, ziarul local Szabad Szo, sub titlul “Din nou zboara elevii” arata ca s-au reluat zborurile pe Aeroportul Tirgu Mures, pe data de 9 iulie 1945.

Aeroportul dispune de terminale de pasageri care are au o suprafata totala de 4 182 mp, cu un numar de 7 ghisee check-in si o capacitate de deservire a aerogarii de 400 de pasageri pe ora de varf, respectiv aproximativ 800.000 pasageri pe an.

Parcarea pentru autovehicule are o capacitate de 180 de locuri de parcare.

Articolul precedentGARA BRASOV SE LEAGA DE POIANA BRASOV PRINTR-O NOUA LINIE DE AUTOBUZ – Calatoria va costa 6 lei
Articolul următorCFR INVESTESTE IN TELEGESTIUNE – Compania va instala un sistem de telegestiune a energiei electrice. Costul lucrarilor depaseste 45 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.