PORR OBTINE DOUA CONTRACTE DE PESTE 185 MILIOANE LEI – Constructorul austriac a fost desemnat castigator pentru realizarea Centurilor Osorhei, Santandrei si Nojorid

A fost desemnat constructorul pentru executia lucrarilor la centurile din Zona Metropolitana Oradea (ZMO), dupa finalizarea procedurii de licitatie. Studiul de fezabilitate si proiectele tehnice aferente proiectului sunt realizate, precizeaza Consiliul Judetean Bihor.

Proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orsorhei-Copacel (12,7 km) si realizarea centurilor Osorhei (5,8 km), Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km).

Procedura de atribuire a fost impartita pe doua loturi (Lotul I: Centura Osorhei si reabilitarea DJ 767E Osorhei – Copacel si Lotul 2: Centurile Santandrei si Nojorid). Constructorul clasat pe locul I pentru ambele loturi este PORR CONSTRUCT SRL.

Valoarea ofertei castigatoare pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar a celei pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fara TVA.

Ofertantul a fost invitat la semnarea contractului in data de 2 februarie 2023, dupa ce expira perioada pentru contestatii.

Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional.

Consiliul Judetean Bihor si-a asumat realizarea celor trei drumuri noi de legatura in Zona Metropolitana Oradea, in parteneriat cu cele trei primarii pe raza carora trec drumurile, respectiv Osorhei, Nojorid si Santandrei.

Decizia privind realizarea proiectului ”Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” a fost luata ca urmare a datelor statistice din trafic, care arata ca in zona din jurul Oradiei circula cele mai multe masini din Bihor. Acest lucru se datoreaza numarului mare de locuri de munca din ZMO, respectiv a celor care fac naveta (din peste 160.000 de locuri de munca din judet, 115.000 sunt in zona metropolitana), precizeaza CJ Bihor.

Articolul precedentGUVERNUL APROBA PROIECTUL DE INFRASTRUCTURA DE LA MOGOSOAIA – Vor fi investiti 111 milioane lei in largirea la 4 benzi a DN 1A
Articolul următorTRANSPORTUL AERIAN ISI REVINE MAI REPEDE – 12,6 milioane de pasageri pe cel mai mare aeroport din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.