EXPROPRIERILE PENTRU A7, APROBATE – Pana la finalul anului vor fi lansate licitatiile si pentru restul sectoarelor Buzau-Focsani, Focsani-Bacau si Bacau-Pascani

Primele exproprieri necesare construirii autostrazii Ploiesti – Buzau, parte din A7 „Autostrada Moldovei”, au fost aprobate in sedinta de Guvern de miercuri. Hotararea de guvern fac ereferire la imobilele din sapte localitati situate in judetul Prahova: pe raza localitatilor Rafov, Dumbrava, Draganesti, Albesti-Paleologu, Tomsani, Colgeag, Baba Ana.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, afirma ca imediat dupa semnarea contractului, vor incepe lucrarile in teren, proiectarea fiind deja realizata.

PRIMELE EXPROPRIERI PENTRU A7, REALIZATE. Veste buna pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale Romaniei, Autostrada A7, coloana vertebrala care strabate Moldova de la nord la sud. In sedinta de Guvern de astazi, Executivul a aprobat primele exproprieri din judetul Prahova pentru sectorul Ploiesti-Buzau, pregatind astfel lucrarile in teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum in licitatie pentru executie, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat dupa semnarea contractului, vor incepe lucrarile in teren, proiectarea fiind deja realizata„, scrie Drula pe Facebook.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructura propus prin PNRR (pentru segmentul Pascani-Bacau-Focsani-Buzau-A3).

Cateva date despre cum va arata sectorul Ploiesti-Buzau, pe care lucrarile vor dura maximum 20 de luni: lungime – 63 km; 6 noduri rutiere; 160 de ha de perdele forestiere; 42 de poduri + pasaje; 4 spatii de servicii moderne, dotate si cu statii de incarcare electrice. Ca pasi urmatori pentru A7, in perioada imediat urmatoare vom incepe sa lansam progresiv licitatiile si pentru restul sectoarelor, pana la final de an: Buzau-Focsani, Focsani-Bacau si Bacau-Pascani„, precizeaza Drula.

La nord de Pascani, Compania de drumuri a anuntat recent, in urma finalizarii Analizei Multicriteriale de traseu si studiului de trafic preliminar: ca tronsonul Pascani – Suceava va fi construit la profil de autostrada, iar Suceava – Siret, la profil de autostrada, respectiv drum expres de la intersectia DN2H pana la granita.

Tronsonul Ploiesti – Buzau are documentatia completa (Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic) licitatia pentru executie este lansata iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru 24 august. Autostrada A 7 Ploiesti – Pascani este cel mai important proiect de infrastructura rutiera propus la finantare prin PNRR.

Primul tronson din Autostrada A7, care leaga Moldova de Bucuresti, a fost lansat la licitatie pe 1 iunie. Contractul presupune executia lucrarilor pentru Autostrada Ploiesti – Buzau, in lungime de 63,25 km si are o valoare maxima de 5 miliarde lei.

Contractul este impartit in trei loturi, respectiv:

  • Lot 1 Dumbrava-Mizil, in lungime de 21 km – valoare maxima 1,95 miliarde lei
  • Lot 2 Mizil-Pietroasele, in lungime de 28,35 km – valoare maxima 1,74 miliarde lei
  • Lot 3 Pietroasele-Municipiul Buzau, in lungime de 13,90 km – valoare maxima 1,36 miliarde lei.

Pana la final de an vor fi lansate licitatiile pentru executie si pe urmatoarele trei tronsoane: Buzau-Focsani, Focsani-Bacau si Bacau-Pascani. De la Pascani la Suceava profilul drumului va fi la standard de autostrada in timp ce pentru sectorul Suceava – Siret, autostrada pana la Radauti si drum expres intre Radauti si vama cu Ucraina.

Articolul precedentTRONSONUL TARGU MURES-AEROPORT DE PE A3, GATA INAINTE DE TERMEN – Ministrul Drula: „Stadiul lucrarilor a ajuns acum la peste 70%”
Articolul următorCNAIR A DESEMNAT CASTIGATORUL PE VARIANTA DE OCOLIRE A ORASULUI SFANTU GHEORGHE – ASOCIEREA GOTT STRASSE SRL & SC EUROSTRADA SRL & SC PERFECT CONSULT EUROPE SRL & HYDROSTROY AD a obtinut proiectul estimat la 292,3 milioane de lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.