TRONSONUL TARGU MURES-AEROPORT DE PE A3, GATA INAINTE DE TERMEN – Ministrul Drula: „Stadiul lucrarilor a ajuns acum la peste 70%”

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat miercuri care este stadiul lucrarilor pe Autostrada Transilvania, lotul dintre Targu Mures si Aeroport. Segmentul de aproximativ 10 km a inceput in iulie 2020 si va fi gata pana la finalul anului.


AVANS BUN PE SANTIERUL A3 TRANSILVANIA DINTRE TARGU MURES SI AEROPORT. Se lucreaza bine pe autostrada care va face conexiunea dintre Tg. Mures si aeroportul acestui oras, ca dovada ca stadiul lucrarilor a ajuns acum la peste 70%„, scrie Drula, pe Facebook.

Segmentul de aproximativ 10 km face parte din Autostrada Transilvania Targu Mures – Cluj Napoca – Oradea.

Aici se fac lucrari pe toate fronturile: se asterne stratul final de uzura; se lucreaza la finalizarea podurilor si pasajelor (sunt 9, in total); si la semi-nodul rutier de la Ungheni + cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conecteaza la Municipiul Tg. Mures. Proiectul inceput in iulie 2020 va fi gata pana la finalul anului – imbucurator, inainte de termen„, mentioneaza ministrul.

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitatia pentru „realizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Lotul 1: Targu Mures – Ungheni si Drum de legatura – relicitare”.

Raportul de progres al proiectului „Autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea”, Lot 1 – Targu Mures – Ungheni + Drum de legatura.  Stadiul fizic actual al proiectului este de 57%”, anunta CNAIR, la finalul lunii iulie.

Valoarea estimata a contractului era de 284,91 milioane de lei, fara TVA. Acesta prevede executia lucrarilor pentru urmatorul tronson de autostrada: Lot 1: Targu Mures– Ungheni (4,5 km) + drum de legatura (4,7 km).

Autostrada A3 (numita si Autostrada Transilvania pe portiunea Brasov-Bors) face legatura dintre Bucuresti si iesirea spre Ungaria prin Bors.

Articolul precedentCREDITE DOAR PENTRU MASINI ELECTRICE – Dobanda este cuprinsa intre 5,49% si 9,99%
Articolul următorEXPROPRIERILE PENTRU A7, APROBATE – Pana la finalul anului vor fi lansate licitatiile si pentru restul sectoarelor Buzau-Focsani, Focsani-Bacau si Bacau-Pascani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.