CREDITE DOAR PENTRU MASINI ELECTRICE – Dobanda este cuprinsa intre 5,49% si 9,99%

CREDITE DOAR PENTRU MASINI ELECTRICE – Dobanda este cuprinsa intre 5,49% si 9,99%

Banca ING Bank Romania a anuntat ca lanseaza primul credit verde din portofoliul sau destinat segmentului de retail, pentru a incuraja tranzitia catre un stil de viata sustenabil in randul clientilor persoane fizice.

Creditul se adreseaza celor care doresc sa achizitioneze o masina electrica full sau de tip plug-in hybrid, cu o dobanda cuprinsa intre 5,49% si 9,99%. Cand un client ia o masina 100% electrica sau Hybrid Plug-in, isi aduce salariul la ING si ia un credit de 50.000 lei pe cinci ani, cu asigurare, are o dobanda fixa de 5,49% pe an, plateste lunar o rata de 954,83 lei si returneaza in final 57.489,64 lei, DAE de 5,8%.

Comisionul pentru analiza dosarului este de 200 lei.

Comisionul de rambursare anticipata este de 0,5% sau 1% daca perioada de timp ramasa din credit este de este mai mica, respectiv mai mare de un an.

Taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara: 87,6 lei.

Valoarea primei de asigurare in prima luna: 69 lei, nu este inclusa in rata si descreste odata cu soldul creditului.

Exemplul este valabil in limita a 1.000 de credite, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2021.

Dobanda mai mica decat la creditul de nevoi personale

Sustenabilitatea a iesit de mult timp din sfera ”nice to have” a strategiilor corporate. Astazi este o necesitate. Avem niste tinte mari la nivel global si toti trebuie sa contribuim, fie ca vorbim de companii, ONG-uri, autoritati sau indivizi. Auzim din ce in ce mai mult in Romania despre credite sustenabile sau verzi, majoritatea axate pe segmentul companiilor mari, unde si ING este foarte activa. Insa si retail-ul trebuie sa tina pasul si sa vina cu solutii care ii rasplatesc pe cei care vor sa protejeze mediul. Iar acest produs este un bun inceput in aceasta directie pentru noi, prin care vrem sa incurajam si sa facilitam astfel de decizii responsabile de consum”, a declarat Roxana Cristea, lending tribe lead la ING Bank Romania.

Primul credit verde din portofoliul ING pentru persoane fizice are o dobanda cu aproape doua puncte procentuale mai mica decat oferta standard de credit de nevoi personale. Acesta poate fi acordat pe loc, in baza unui singur document: factura proforma. ING Bank precizeaza ca nu solicita plata unui avans pentru acordarea creditului si nici nu impune incheierea unei asigurari CASCO. In prima faza, acesta este disponibil in oferta ING in numar limitat, pana la sfarsitul anului. Creditul poate fi solicitat doar in reteaua ING Office si ulterior poate fi administrat direct din Home’Bank.

Romanii, tot mai interesati de masinile electrice

Achizitia autoturismelor mai prietenoase cu mediul este in crestere la nivel global. In Romania, conform unui studiu APIA, in primele patru luni din 2021 s-a inregistrat o crestere de 79,8% a vanzarii autoturismelor “electrificate” comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Mai mult, numarul de autoturisme tip plug-in hybrid vandute s-a majorat remarcabil, cu pana la 155,25%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.