AIRBUS RAMANE CEL MAI MARE PRODUCATOR DE AVIOANE – Compania vrea sa-si creasca productia

Gigantul european Airbus ramane pentru al treilea an consecutiv cel mai mare producator global de avioane comerciale, dupa ce a anuntat ca livrarile au crescut cu 8% in 2021, la 611 unitati, scrie Reuters. Comparativ, rivalul sau american Boeing a livrat peste 302 aeronave in primele 11 luni ale anului trecut.


Producatorii de avioane primesc majoritatea veniturilor la momentul livrarii avioanelor, minus platile primite in avans, astfel incat performantele referitoare la livrari sunt urmarite cu atentie de catre investitori.


Airbus a anuntat ca si-a depasit tinta propusa pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane. Grupul aeronautic european a primit comenzi pentru 771 de aeronave anul trecut, insa, in urma anularilor, a ramas cu un total net de 507.

Cererea extrem de redusa pentru calatorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.


In mod traditional livrarile de avioane Airbus cresc semnificativ in ultima luna a anului, insa in 2021 problemele aparute de-a lungul lanturilor de aprovizionare au intarziat livrarea anumitor aparate de talie medie, iar raspandirea variantei Omicron a ridicat noi semne de intrebare cu privire la o revenire rapida a calatoriilor pe distante lungi.


In iulie 2021, Airbus si-a majorat tinta de livrari pentru 2021 pana la 600 de aparate, de la 566 de aparate anterior, dupa ce a raportat rezultate peste asteptari pentru primul semestru.


CEO-ul companiei, Guillaume Faury, a subliniat ca anul trecut „au fost semnate solicitari importante cu companii aeriene din toata lumea, ceea ce demonstreaza increderea in cresterea sustenabila a transportului aerian, dincolo de criza de Covid„, relateaza agentia EFE.


Desi persista incertitudinile, mergem pe drumul cel bun pentru a ne creste productia in 2022 si a raspunde exigentelor clientilor nostri„, a subliniat Faury.El a adaugat ca, in paralel, compania pregateste si o transformare a capacitatilor sale industriale si pune in aplicare foaia de parcurs „pentru decarbonizarea sectorului aerian„.


Airbus a devenit in 2019 cel mai mare producator de avioane din lume pentru prima oara din 2011, cu 863 de aeronave livrate in acel an. Airbus a reusit atunci sa devanseze Boeing ca urmare a problemelor mari aparute la acel moment in urma consemnarii la sol a avioanelor 737 MAX la nivel mondial, dupa doua prabușiri fatale.

Grupul Airbus este lider global in aeronautica, spatiu si servicii conexe. Airbus ofera o gama variata de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri si mai furnizeaza elicoptere, aeronave-cisterna, de lupta, de transport si pentru alte misiuni.


Airbus este prezenta si in Romania cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters Romania si Premium Aerotec in Brasov si Airbus Defense and Space in Bucuresti.

Articolul precedentDACIA LANSEAZA IN ROMANIA SERIA LIMITATA A DUSTER EXTREME – Masina poate fi deja comandata
Articolul următorPASAJUL DE LA DRAJNA PESTE CALEA FERATA VA FI DESCHIS LA FINALUL ANULUI, CU SASE LUNI MAI DEVREME – Constructorul este Arcada Company, contract de 100 de milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.