CONDUCEREA TAROM A DEMISIONAT – Mihaita Ursu, numit director general in locul lui Catalin Prunariu

CONDUCEREA TAROM A DEMISIONAT - Mihaita Ursu, numit director general in locul lui Catalin Prunariu

Catalin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a demisionat de la conducerea transportatorului aerian national Tarom. In locul sau a fost numit ca director general Mihaita Ursu. Prunariu, campion la acrobatie, comandant si pilot instructor la Tarom, fusese numit director general al companiei, in iulie 2021, chiar in locul lui Mihaita Ursu.

Potrivit informatiilor obtinute de ”Lumea Infrastructurii”, Prunariu se reintoarce pe functia de Director Operatiuni Zbor in cadrul Tarom. Acesta lucreaza in cadrul companiei din luna mai 2009.

Astazi, 4 ianuarie 2021, Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane Tarom a luat act de demisia domnului comandant Catalin Radu Prunariu din functia de director general, demersul acestuia fiind din motive personale. Industria aeronautica din intreaga lume traverseaza o perioada extrem de dificila, odata cu debutul pandemiei de COVID-19, insa, cu toate acestea, compania aeriana nationala a reusit sa supravietuiasca primilor ani de criza, in special datorita ajustarii operatiunilor, restructurarii personalului si exploatarii unor noi oportunitati pe segmentul zborurilor neregulate”, a explicat compania.

Tarom, in plin proces de transformare

Tarom anunta ca se afla in plin proces de transformare al companiei, demarat la inceputul anului 2020, odata cu accesarea imprumutului de salvare ca urmare a prenotificarii la Comisia Europeana a unui ajutor de stat de restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piata de transport aerian, atat la nivel national, cat si european, in scopul asigurarii profitabilitatii si a stabilitatii pe termen lung.

Astfel, tinand cont de complexitatea activitatilor, dar si pentru a exista o continuitate in demersurile incepute de catre companie, Tarom l-a numit in functia de director general pe Mihaita Ursu, membru CA si fost director general al Tarom in perioada iunie 2020 – iunie 2021”, mai arata compania.

Nascut la 28 decembrie 1975, Catalin Prunariu este fiul primului cosmonaut roman, Dumitru Prunariu. Catalin Prunariu este campion la acrobatie, comandant si pilot instructor la Tarom.

In mai 2002 a devenit cel mai tanar comandant de aeroclub din Romania, cand la 26 de ani a castigat concursul organizat pentru ocuparea acestei functii la Aerodromul Teritorial ”Aurel Vlaicu” Bucuresti.

In anul 2003 a fost ales presedinte al Comisiei de Zbor cu Motor in cadrul Federatiei Aeronautice Romane. Din 2004 a fost selectat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) sa devina inspector de pilotaj pentru aviatia generala. In septembrie 2012 a fost numit membru in Consiliul de Administratie al AACR.

Articolul precedentAPARE REGISTRUL UNIC AL UTILAJELOR SI ECHIPAMENTELOR IN DOMENIUL PROIECTELOR DE INFRASTRUCTURA – Registrul Auto Roman va percepe bani pentru fiecare utilaj/echipament incarcat si actualizat in Registru
Articolul următorLICITATIE GIGANT LA CFR – Compania va plati peste 3 miliarde lei pentru electrificarea si reabilitarea a doua loturi din linia de cale ferata Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.