PRIMII PASI PE DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – In 2022 se dau in trafic primii 40 de km, tronsoanele 2 si 3 lucrarile sunt in grafic

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers in inspectie pe santierul Drumului Expres Craiova-Pitesti. Daca tronsoanele 2 si 3 lucrarile sunt in grafic, la tronsonul 1 lucrurile nu merg asa cum trebuie.

Vestea buna e ca in primul semestru al anului viitor se deschid primii 40 de km, care vor scoate in sfarsit traficul de tranzit din orasele Bals si Slatina.

Pe tronsoanele 2 si 3 lucrarile sunt in grafic. Lotul 4 este in proiectare. Anul viitor, in primul semestru, se deschid primii 40 de km, care vor scoate in sfarsit traficul de tranzit din orasele Bals si Slatina. Din pacate pe tronsonul 1 lucrurile nu merg asa cum trebuie. Acolo avem acelasi constructor ca si la Varianta Ocolitoare Timisoara Sud. Ambele proiecte au un stadiu fizic de aproximativ 43%„, anunta Grindeanu.

Acesta le atrage atentia constructorilor ca trebuie sa se apuce de treaba.

Trebuie sa se apuce de treaba, nu fac munca patriotica. Sunt contracte pe bani, si nu putini!”, a mai spus Grindeanu.

In anul 2024 se va putea deschide circulatia pe intreg drumul expres, potrivit promisiunilor autoritatilor.

Drumul expres Craiova-Pitesti este primul drum expres construit in Romania.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 1 care ajunge pana la Bals a obtinut deja o amanare de 1 an de la prima estimare de finalizare a lucrarilor. Pe santier, in timpul excavarilor a fost descoperit un sit arhelogic, iar traseul a trebuit sa fie modificat. Investitia pe drumul de 17 km dintre Craiova si Bals se ridica la peste 358 de milioane de lei fara TVA.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar cu punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3 are 31,75 de km si se desfasoara pe teritoriul judetului Olt, cu punct de inceput zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare) si cu punct final limita judetelor Olt si Arges. Sunt traversate localitatile Barasti, Colonesti, Optasi-Magura, Priseaca, Scornicesti, Tatulesti si Valea Mare, din judetul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

Articolul precedentAFACERILE DIN VANZARILE AUTO SI REPARATIILE MASINILOR CRESC IN PANDEMIE – Vanzarile de piese si accesorii pentru masini au urcat cu aproape 23 in acest an
Articolul următorBRASOV, ORASUL CU TRANSPORT „VERDE” – Producatorul Solaris a inceput livrarile celor 25 de troleibuze noi la Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.