CITU, EXPERT IN INFRASTRUCTURA – Premierul sustine ca a invatat din ce s-a facut prost in ultimii 30 de ani si ca termenele anuntate vor fi respectate

Premierul Florin Citu (foto) a anuntat, marti, 11 mai, intr-o vizita facuta pe santierul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, ca a invatat din ce s-a facut prost in ultimii 30 de ani in ce priveste proiectele de infrastructura, care vor fi realizate in termenul asumat de la inceput.

Citu a declarat ca Romania va fi printre singurele tari din UE care va atrage toti cei 29,2 miliarde de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) si ca acest plan reprezinta solutia cea mai buna pentru accelerarea cresterii economice. Citu va pleca in zilele urmatoare la Bruxelles pentru a negocia proiectele din PNRR, Seful guvernului a spus ca Romania va putea, cu ajutorul banilor atrasi prin PNRR, sa accelereze sau sa consolideze cresterea economica.

In privinta proiectelor de infrastructura, premierul sustine ca nu se va mai lucra ca pana acum.

Problema pe care o vad si o vom remedia in aceasta guvernare este ca incepem proiecte de infrastructura si apoi dureaza si dureaza si dureaza. Si acest proiect, inteleg ca a fost in 2007 prima intentie, dar in 2015 a fost pregatit si abia acum putem sa vedem ca se apropie de finalizare. Ceea ce pot sa va garantez este ca nu se va mai lucra asa de acum inainte. Am invatat din ce s-a facut prost in ultimii 30 de ani, atat pe finantari din fonduri europene, cat si pe finantarile de la buget si toate aceste proiecte de infrastructura pe care le pornim acum, si ati vazut ca am pornit la Sibiu-Pitesti si A7 si sunt mai multe, vor fi facute exact in termenul pe care ni-l asumam de la inceput. Aici am vorbit clar, acest pod va fi terminat la finalul anului, este asumata, resursele financiare sunt puse la dispozitie, trebuie doar sa continuam”, a afirmat Citu.

El a precizat ca fiecare proiect de infrastructura va fi finalizat la termenul anuntat de la inceput si ca se refera la toate obiectivele de infrastructura in Romania care au fost taraganate ani de zile.

Vom modifica si legislatia, vom avea si resursele ca de acum inainte cand incepe si avem un termen de finalizare sa ne tinem de termen. Romania are nevoie de infrastructura si este unul dintre obiectivele pentru care merg astazi la Bruxelles”, a precizat premierul.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anuntat ca Romania va depune la Comisia Europeana Planul National de Redresare si Rezilienta pe 31 mai.

Planul National de Redresare si Rezilienta a fost adoptat in coalitia de guvernare, cu proiecte in valoare de 29 de miliarde de euro. PNRR urmeaza sa fie depus la Comisia Europeana luna viitoare. Premierul si ministrul Fondurilor Europene vor merge la Bruxelles in aceasta saptamana pentru a negocia proiectele.

Articolul precedentBUCURESTENII VOR CIRCULA CU TRAMVAIE ROMANESTI – Nicusor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule
Articolul următorSINDICATELE DE LA METROU ACUZA – Bucurestenii, intoxicati cu gaze de esapament si praf din cauza sistemului de ventilatie din subteran

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.