BRASOV, ORASUL CU TRANSPORT „VERDE” – Producatorul Solaris a inceput livrarile celor 25 de troleibuze noi la Brasov

Solaris Bus & Coach, lider european in productia de vehicule electrice pentru transport public,a anuntat vineri ca incepe livrarea celor 25 de troleibuze Solaris Trollino 18 in municipiul Brasov in baza contractului semnat la sfarsitul anului trecut cu administratia locala, in valoare de peste 63 milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro).

Livrarea intregii serii de 25 troleibuze se va finaliza in decursul acestei luni.

Aceasta este a doua livrare de troleibuze Solaris catre municipiul Brasov, adaugandu-se celor 26 de troleibuze Solaris incluse in 2020 in parcul auto al RATBV, operatorul de transport brasovean.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea, Mediasi Targu Jiu, Reghin, Ploiesti, vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Troleibuzele Solaris Trollino 18 sunt dotate cu un motor electric cu tractiune de 240 kW, propulsie Medcom si captatori de curent cu retragere automata in cazul desprinderii de la retea. Totodata, acestea sunt echipate cu baterii de tractiune pentru situatii de urgenta, ce ofera o autonomie de aproximativ 5 km in lipsa contactului cu linia de electricitate.

Fiecare troleibuz comandat are 18 m lungime, 2,55 m latime si o inaltime de 3,45 m (incluzand captatorii) si poate transporta pana la 133 de pasageri, incluzand 41 de persoane asezate.

Troleibuzele au sistem de aer conditionat, precum si sistem audio-video de informare ce va oferi informatii despre traseu, orele estimate ale calatoriei, anuntarea statiei sau anunturi diverse.

De asemenea, brasovenii vor beneficia de porturi USB ce le vor permite reincarcarea dispozitivelor mobile in timpul calatoriei, precum si acces la Wi-Fi. Fiecare vehicul este echipat cu un sistem de taxare cu patru validatoare. In plus, pentru a creste gradul de siguranta a pasagerilor si a soferilor, troleibuzele Solaris sunt echipate cu un sistem de supraveghere video. Mijloacele de transport vor fi dotate si cu un sistem de numarare a pasagerilor cu senzori amplasati la fiecare usa ce va permite operatorului de transport public sa adune date despre numarul de persoane care utilizeaza anumite rute, cu ajutorul carora se pot face optimizari ale transportului pe liniile respective„, anunta compania.

Potrivit companiei, troleibuzele livrate municipiului Brasov vor avea o garantie de cinci ani (sau 350.000 km), timp in care Solaris va furniza consumabilele necesare pentru mentenanta planificata pentru toata aceasta perioada.

Totodata, manopera lucrarilor de intretinere va fi realizata de personalul RATBV sub supravegherea reprezentantului Solaris.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate. In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.

Articolul precedentPRIMII PASI PE DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – In 2022 se dau in trafic primii 40 de km, tronsoanele 2 si 3 lucrarile sunt in grafic
Articolul următorTURKISH AIRINES E PE VAL – In plina pandemie, Turkish Airlines are aeronavele la capacitate de 90%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.