LINIE NOUA DE TRAMVAI IN BUCURESTI – Tramvaiul 43 va lega cartierul 16 Februarie, Giulesti Sarbi de Gara Basarab. Autoritatile suplimenteaza capacitatea de transport pe alte trei trasee

Capitala va avea o noua linie de tramvai, linia 43, iar alte trei linii vor functiona cu un parc de vehicule majorat, in timp ce autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat in zona Garii de Nord.

Decizia a fost anuntata de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov (TPBI).


Astfel, incepand de sambata, 18 decembrie 2021, vor fi aplicate noile masuri menite sa imbunatateasca serviciul de transport oferit calatorilor: linia de tramvai 7 si liniile de autobuz 162 si 163 vor aveau un numar mai mare de vehicule.

Tot de sambata, locuitorii cartierului Giulesti – 16 Februarie vor beneficia de infiintarea liniei de tramvai 43, care va functiona intre terminalele Cartier 16 Februarie” si „Gara Basarab, de unde exista multiple optiuni de deplasare catre diverse puncte de interes ale Capitalei. Linia 44 va continua sa functioneze pentru cei care doresc sa ajunga la terminalul „Vasile Parvan”.

De la aceeasi data, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la „Gara de Nord” spre terminalul „Straulesti, pe Calea Grivitei, Str. Polizu, Str. Buzesti, Piata Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de baza, adica Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Șos. Bucuresti-Ploiesti, Str. Elena Vacarescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogarii, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Sos. Gheorghe Ionescu Sisesti, Sos. Bucuresti-Targoviste, Bd. Bucurestii Noi, terminal „Straulesti”.

Masurile au fost luate atat pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar si in urma solicitarilor primite din partea publicului. TPBI tine seama de sugestiile calatorilor si monitorizeaza permanent activitatea operatorilor de transport public de calatori din Regiunea Bucuresti – Ilfov, in vederea imbunatatirii serviciilor oferite.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autoritati publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru infiintarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea si gestionarea serviciului de transport public de calatori pe toata aria de competenta, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Articolul precedentPRIMA „AUTOSTRADA NEMTEASCA” DIN ROMANIA, GATA INAINTE DE TERMEN – Drumul de legatura DN5-Soseaua de centura-Pod Prieteniei a costat 106,6 milioane de lei, fara TVA
Articolul următorADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII MARITIME VREA SA INVESTEASCA PESTE 242 MILIOANE LEI ANUL VIITOR – Compania vrea sa ajunga la venituri de peste 25 milioane lei in 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.