MUNTENEGRU INVESTESTE IN CALEA FERATA – Muntenegru ia un imprumut de 11 milioane de euro de la BERD pentru a cumpara masini moderne de intretinere a cailor ferate

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda Muntenegrului un imprumut de 11 milioane de euro (11,7 milioane de dolari) pentru achizitionarea de echipamente si masini moderne de intretinere a cailor ferate, scrie publicatia SeeNews.

Operatorul de infrastructura feroviara controlat de stat Zeleznicka Infrastruktura Crne Gore (ZICG) va investi fondurile in inlocuirea masinilor invechite si ineficiente din punct de vedere energetic, care au fost folosite timp de mai bine de 50 de ani, a anuntat BERD.

Acest lucru va ajuta la imbunatatirea sigurantei si a fiabilitatii intregii retele feroviare, reducand in acelasi timp costurile de intretinere si operare ale ZICG.

Infrastructura feroviara din Muntenegru va fi modernizata cu masini moderne de intretinere a cailor pana in 2025”, a declarat directorul executiv al ZICG, Marina Boskovic.

De asemenea, BERD va sprijini compania in imbunatatirea guvernantei corporative si dezvoltarea parteneriatelor cu scoli de formare profesionala pentru a atrage mai multi muncitori tineri in sectorul feroviar.

Articolul precedentROMANIA IMPRUMUTA 50 MILIOANE EURO PENTRU SIGURANTA RUTIERA – Numarul de decese in accidente rutiere la un milion de locuitori este mai mare in Romania decat in tarile vecine
Articolul următorPRIMARIA MEDIAS REABILITEAZA STRAZILE DIN CENTRUL ISTORIC – Licitatia se ridica la 26,8 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.