TRANSPORT MODERN IN TIMISOARA – Primaria Timisoara a comandat inca 20 de tramvaie noi, investitie de 243 de milioane de lei

Vesti bune aduse de Primaria Timisoara in ceea ce priveste modernizarea transportului in comun. Primaria Timisoara anunta ca a comandat inca 20 de tramvaie noi, care vor fi realizate de o firma din Turcia, dupa ce prima garnitura care va circula pe strazile orasului a fost deja omologata.

Astfel primarul  Dominic Fritz a semnat vineri comanda pentru livrarea urmatoarelor 20 de tramvaie, conform contractului, avand in vedere faptul ca omologarea si receptia primei garnituri s-a finalizat cu succes.

Termenul de livrare al noilor tramvaie este prevazut este octombrie 2023, insa municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecventa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunara, ajungand la doua tramvaie pe luna in primavara anului 2022, conform producatorului.

In cadrul proiectului „Innoirea flotei de tramvaie” a fost achizitionat, in prima faza, un tramvai nou pentru omologare. Modelul, care va fi operational de saptamana viitoare, a necesitat omologare la nivel european, in cadrul contractului semnat intre primarie si producator. Aceasta etapa a fost finalizata cu succes, iar contractul stipuleaza ca primaria sa continue achizitia celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie”, anunta Primaria Timisoara.

Fiecare mijloc de transport valoreaza 11,58 milioane de lei, cu TVA inclusa, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, din care 48 de locuri pe scaune. Proiectul este finantat in procent de 80% prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR).

Valoarea investitiei este de 243 de milioane de lei, cu TVA inclusa.

 „Am semnat, astazi, comanda pentru livrarea urmatoarelor 20 de tramvaie noi, care vor ajunge la Timisoara, pana in toamna anului viitor. Tramvaiul care a fost omologat si receptionat va intra in circulatie de saptamana viitoare. Tot anul viitor, asteptam la Timisoara si primele autobuze electrice, care vor fi cumparate printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale. Pentru a schimba modul in care circulam in Timisoara, aceste investitii sunt cruciale. Reducerea timpilor de asteptare in statii, tramvaie sau autobuze care ofera confort calatorilor, statii accesibile pentru toata lumea – sunt esentiale pentru ca transportul public local sa devina atractiv si utilizat de cat mai multi oameni. Nu este o alta solutie, decat transportul public local performant, pentru reducerea semnificativa a numarului de masini de pe strazi, si implicit a poluarii si a timpului pierdut in ambuteiajele din trafic. Transportul verde in care investim – tramvaie si autobuze electrice – impreuna cu infrastructura pentru biciclete sunt prioritare pentru a avea un oras respirabil„, arata primarul Dominic Fritz.

Articolul precedentSTADIUL MARILOR PROIECTE DE INFRASTRUCTURA DIN MOLDOVA SI BUCOVINA – CNAIR: Indicatorii tehnico-economici ai Autostrazii A7 Buzau – Focsani vor parcurge circuitul legal de avizare. Ritm nesatisfacator la Autostrada Pascani – Suceava si Suceava – Siret
Articolul următorLUCRARILE LA PODURILE PESTE DUNARE SUNT IN GRAFIC – Reabilitarile vor fi gata in doi ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.