LOTUL TARGU-MURES-UNGHENI DIN A3, DAT IN TRAFIC – S-a deschis circulatia pe un nou segment din Autostrada Transilvania. Romania are 947,6 km de autostrada

Luni, 6 decembrie, a fost deschisa circulatia pe lotul Targu Mures – Ungheni din Autostrada Transilvania, anunta Ministerul Transporturilor. Lotul parte din Autostrada Transilvania (A3) a fost construit de Strabag si avea termen contractual de finalizare anul viitor.

Proiectul Autostrazii Targu Mures – Ungheni a presupus constructia unui sector de autostrada in lungime de 4,5 km si a unui drum de legatura, in lungime de 4,7 km. Drumul de legatura porneste de la Targu Mures si face jonctiunea cu sectorul de autostrada, care continua pana la Ungheni.

Valoarea proiectului este de 192,06 milioane lei fara TVA, iar contractul a fost semnat in data de 29 mai 2020.

Contractul a prevazut inclusiv constructia a 3 poduri si pasaje pe drumuri de legatura, 6 poduri si pasaje pe autostrada si doua noduri rutiere pentru conectarea autostrazii la reteaua de drumuri existenta.

La ora actuala, in Romania se circula pe 947,6 km de autostrada.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta deschiderea circulatiei pe un nou sector al Autostrazii Transilvania: de la Targu Mures la Ungheni. Odata cu deschiderea Autostrazii Targu Mures – Ungheni, municipiul Targu Mures va avea asigurata o legatura rutiera moderna cu Campia Turzii, Cluj Napoca, Sebes si Alba Iulia, dar si cu frontiera de vest a Romaniei, ceea ce va scurta timpii de deplasare si va creste gradul de siguranta rutiera”, anunta ministerul.

Soferii pot circula astfel pe inca 4,5 km de autostrada plus 4,7 km de drum national cu doua benzi pe sens, care leaga A3 de zona Metro/Azomures.

Antreprenorul este Strabag SRL, care a primit Ordinul de incepere pentru executie in data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia sa finalizeze lucrarile in luna februarie 2022.

Perioada de de garantie a lucrarilor este de 9 ani.

Vreau rezultate, nu festivism„, a precizat, cu aceasta ocazie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a anuntat inca de saptamana trecuta deschiderea acestui sector de drum de mare viteza.

Ministrul a reamintit ca, in data de 20 decembrie, urmeaza sa se deschida circulatia si pe noul Drum de legatura dintre Podul Prieteniei, Vama Giurgiu si DN15.

Acest lot din Autostrada Transilvania inaugurat luni a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructura rutiera, pentru atribuirea contractului, CNAIR a primit in total 12 oferte.

CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitatia pentru „realizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Lotul 1: Targu Mures – Ungheni si Drum de legatura – relicitare”.

Valoarea estimata a contractului era de 284,91 milioane de lei, fara TVA. Acesta prevede executia lucrarilor pentru urmatorul tronson de autostrada: Lot 1: Targu Mures– Ungheni (4,5 km) + drum de legatura (4,7 km).

Autostrada A3 (numita si Autostrada Transilvania pe portiunea Brasov-Bors) face legatura dintre Bucuresti si iesirea spre Ungaria prin Bors.

Articolul precedentREGIA AUTONOMA JUDETEANA DE DRUMURI SI PODURI CONSTANTA IESE DIN INSOLVENTA – Reorganizarea a durat patru ani, acesta fiind unul dintre putinele cazuri fericite
Articolul următorTRANSPORTUL CU TRAMVAIUL DIN TIMISOARA IA FATA CAPITALEI – Un sfert din statiile de tramvai din Timisoara intra intr-un amplu proces de modernizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.