PROMISIUNI MARETE DE LA NOUL MINISTRU AL TRANSPORTURILOR – Investitiile in transporturi se vor ridica la 73 de miliarde de euro, in urmatorii 10 ani

Investitiile in infrastructura din Romania se vor ridica la 73 de miliarde de euro, in urmatorii 10 ani. Anuntul a fost facut de noul ministru de la Transporturi, Sorin Grindeanu, la postul de televiziune Antena 3.

Planul de investitii privind infrastructura urmeaza sa fie aprobat de Comisia Europeana peste cateva zile.

Ministrul da asigurari ca sursele de finantare exista.

Avem un Master Plan General de Transport care a fost aprobat in 2016 si care are si ok-ul Comisiei Europene. In aceste zile, pana la sfarsitul anului, trebuie sa fie aprobat planul investitional pentru urmatoarea decada, deci vorbim de zece ani. Acest plan investitional este in stransa legatura cu master planul de care va aminteam. Pe tot ceea ce inseamna Transport, planul investitional este in jur de 73 de miliarde de euro, cu diverse surse de finantare. Vorbim de zece ani, deci nu vorbim doar de un exercitiu bugetar, ci de intreaga decada. Aceasta suma ar acoperi in acest moment – asteptam ultimele discutii cu Comisia – astfel incat pana la sfarsitul anului sa putem sa dam Hotararea de Guvern legata de acest plan investitional”, a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sursele de finantare principale vor fi Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei (PNRR), bugetul de stat si din fonduri europene.

In opinia oficialului, nu neaparat problema finantarii a dus in ultimii ani la lipsa infrastructurii, ci modul in care s-au implementat anumite proiecte care chiar aveau finantare, unele chiar finantare europeana.

Prea mult in timp dureaza implementarea unui proiect”, a adaugat Grindeanu.

De asemenea, in a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legatura DN 5– Soseaua de Centura – Pod Prieteniei.

Stadiul fizic de executie pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legatura si 0,62 km lungime drum reabilitat/largit) este de 95%. In aceste conditii termenul estimat pentru darea in trafic este data de 20 decembrie 2021 urmand ca finalizarea tuturor lucrarilor sa se realizeze pana in luna aprilie 2022.

Viceprim-ministrul Sorin Grindeanu si premierul Nicolae Ciuca au inspectat marti, 30 noiembrie 2021, santierul obiectivului de investitii “Drumul de legatura DN 5 km 60+500 – Soseaua de Centura– Podul Prieteniei km 61+400”.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat ca va continua vizitele neanuntate pe santierele obiectivelor de infrastructura si ca va verifica impreuna cu cei de la CNAIR si antreprenorii care este situatia reala din teren.

Sunt obiective importante pe care trebuie sa le livram romanilor. Era o rusine a noastra ca intrarea in tara sa nu arate cum trebuie. Cred ca fiecare dintre noi a vazut cum arata iesirea sau intrarea in tara dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat si putem spune ca acum avem si noi un drum demn de zilele noastre. As vrea sa vad astfel de drumuri peste tot in tara”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu, pe 30 noiembrie.

Articolul precedentBOLT SE EXTINDE IN ROMANIA – Compania e deja prezenta in 20 de orase din Romania
Articolul următorTRANSPORTUL AERIAN DE MARFURI, IN CRESTERE – IATA anunta o crestere globala de 9,4%. Willie Walsh: „Impactul reactiilor guvernamentale la varianta Omicron este o preocupare. Daca va reduce cererea de calatorie, problemele de capacitate vor deveni mai acute

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.