290 NOI STATII PENTRU INCARCAREA MASINILOR ELECTRICE IN ROMANIA – Investitia se ridica la 7 milioane euro

default

GEFCO, un furnizor global de solutii pentru lantul de aprovizionare industrial si lider european in logistica auto, anunta ca se afla in faza finala a unui proiect ambitios prin care va instala 290 de statii de incarcare pentru vehicule electrice (EV) in centrele logistice ale grupului din Europa. Realizate la comanda de compania e-Totem, unul dintre cei mai importanti furnizori de incarcatoare pentru vehicule electrice din Franta, aceste sisteme unice vor ajuta producatorii de automobile si dealerii sa incarce vehiculele inainte de livrarea catre clientii finali.

Instalate in etape, 145 de statii de incarcare noi vor fi puse in functiune pana la sfarsitul anului 2021 in 23 de centre GEFCO din opt tari europene: Belgia (Ghislenghien), Cehia (Kolin) Franta (Blyes, Le Havre, Hordain, Marckolsheim, Marly-), la-Ville, Mulhouse, Nantueuil, Poissy, Rennes, Sochaux si Valenton), Italia (Livorno si Parma), Portugalia (Setubal) si Slovacia (Trnava), Spania (Ciempozuelos si Tarragone) si Regatul Unit (Sandtoft si Sheerness).

Tranzitia catre o sursa de energie mai ecologica necesita investitii majore in infrastructura. Aceste noi statii de incarcare pentru masinile electrice vor oferi un impuls binevenit producatorilor si dealerilor de vehicule electrice si suntem incantati sa ne ajutam clientii sa se adapteze la cerere si sa ramanem fideli culturii noastre „parteneri, nelimitati”, spune Albert Bouchoucha, director industrial Car Flows la GEFCO.

Acest proiect de 7 milioane de euro a fost lansat in 2020 ca raspuns la cresterea exponentiala a pietei de vehicule electrice dupa introducerea stimulentelor globale pentru accelerarea tranzitiei catre tehnologiile cu emisii zero. Acest lucru a adus si o noua provocare – furnizorii din lantul de aprovizionare, precum GEFCO, trebuie sa incarce bateriile noilor vehicule electrice din complexele lor, la cerere, inainte de a se efectua livrarea catre dealeri si clientii finali. Compania a mobilizat 40 de angajati pentru acest proiect.

Pentru a face fata acestei provocari, GEFCO a facut echipa cu e-Totem pentru a proiecta si produce doua tipuri de statii de incarcare unice, supraincarcatoare DC50kW si incarcatoare accelerate AC22kW. Acestea au ecran tactil, comenzi multilingve si sunt conectate la un sistem central de management prin 3G/4G cu Open Charge Point Protocol (OCPP) pentru supraveghere live. Cu aceasta tehnologie, GEFCO poate seta nivelul de incarcare de la 1%, pot urmari cu procesul cu smartphone-ul, asigurandu-se ca nivelul bateriei nu scade niciodata la zero si pot factura costul exact al energiei utilizate pentru incarcarea vehiculelor.

Aceste caracteristici unice ofera o imbunatatire semnificativa fata de statiile de incarcare traditionale, care nu pot nici pre-defini un nivel de incarcare si nici nu pot opri incarcarea automat, ceea ce inseamna ca procesul continua intotdeauna pana la incarcare completa„, mai anunta compania.

In prezent, GEFCO este singurul specialist in lantul de aprovizionare care propune acest serviciu extrem de personalizat.

Suntem incantati ca am colaborat cu GEFCO la acest proiect, aducand statii de incarcare personalizate pentru vehicule electrice, proiectate si fabricate 100% in Franta, pentru locatiile din intreaga Europa. Inca din primele zile ale companiei noastre din 2012, am inovat continuu si am adaptat solutiile noastre la nevoile clientilor nostri”, afirma Herve SONNEVILLE, CEO e-Totem.

e-Totem, subsidiara a grupului industrial francez Atomelec, prezenta pe piata EVCI (Infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice) din 2012, este acum unul dintre liderii de piata din Franta: Statii de incarcare fabricate in Franta in doua fabrici: Saint-Bonnet le Chateau si Aytré La Rochelle; Managementul proiectelor la cheie cu instalatori calificati EVCI; Software de supraveghere si monitorizare, dezvoltat intern si gazduit in Franta; Managementul retelelor in numele autoritatilor locale, companiilor sau spatiilor publice; Investitia si operarea retelelor EVCI.

GEFCO este un expert global in lantul de aprovizionare multimodal si un furnizor lider de logistica auto in Europa. Reteaua mondiala a GEFCO este prezenta pe cinci continente, cu 11.500 de angajati in 47 de tari. In 2020, grupul a generat venituri de 3,8 miliarde euro.

Articolul precedentROMATSA CUMPARA BILETE DE AVION – Desi a estimat pierderi de sute de milioane lei in 2021, Romatsa investeste alte milioane in „deplasari in strainatate ale personalului ce intentioneaza sa calatoreasca pe rute externe in interes de serviciu pentru scolarizare, intalniri, conferinte”
Articolul următorVARIANTA OCOLITOARE MIHAILESTI, INAUGURATA DUPA 9 ANI DE LUCRARI – Cei 3 km de sosea au fost dati in trafic cu greutate. Investitia s-a ridicat la 37 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.