ROMATSA CUMPARA BILETE DE AVION – Desi a estimat pierderi de sute de milioane lei in 2021, Romatsa investeste alte milioane in „deplasari in strainatate ale personalului ce intentioneaza sa calatoreasca pe rute externe in interes de serviciu pentru scolarizare, intalniri, conferinte”

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – R.A. ROMATSA achizitioneaza 1350 bilete de avion pentru deplasarile in strainatate ale personalului ce intentioneaza sa calatoreasca pe rute externe in interes de serviciu pentru scolarizare, intalniri, conferinte, etc. Biletele sunt achizitionate in cadrul unui contract incheiat pe o perioada de 36 de luni, la o valoare de 2.672.514 lei, fara TVA (circa 540.000 euro).

Achizitia biletelor de catre ROMATSA a fost semnalata prin procedura de licitatie deschisa online pentru contractarea de „Servicii privind rezervarea si emiterea de bilete de transport aerian ocazional de pasageri pe curse externe”, procedura de achizitie desfasurandu-se in conformitate cu prevederile Legii 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare:

„RA ROMATSA achizitioneaza bilete de avion pentru deplasarile in strainatate pentru personalul RA ROMATSA ce intentioneaza sa calatoreasca pe rute externe in interes de serviciu pentru scolarizare, intalniri, conferinte, etc. pe o perioada de 36 de luni, astfel:

I. Acord Cadru: – Cantitatea maxima estimata a acordului – cadru: 1350 de bilete, – Cantitatea minima estimata a acordului – cadru: 10 bilete

II. Contract subsecvent: – Cantitatea minima a unui contract subsecvent: 1 bilet avion – Cantitatea estimata maxima a unui contract subsecvent: 50 bilete avion Valoarea maxima estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 20.000 euro Frecventa de atribuire a contractelor subsecvente: autoritatea contactanta estimeaza ca va incheia lunar sau trimestrial contracte subsecvente , in functie de necesitatile aparute pe parcursul derularii acordului cadru. Se estimeaza ca frecventa de a tribuire a contractelor subsecvente va fi si infuentata de evolutia pandemiei COVID”, se precizeaza in anuntul SEAP.

Anuntul de licitatie al ROMATSA vine in contextul in care compania deja a anuntat pierderi pe linie in anul 2021, de peste 346 milioane lei.

Astfel cum Lumea Infrastructurii a relatat, conform Ordinul de aprobare a bugetului de venituri si cheltuieli privind ROMATSA, pe anul 2021 au fost prevazute cheltuieli in cuantum de 1 miliard lei, cu investitii de 51,6 milioane lei si venituri totale de 671.25 milioane lei. Pe anul 2021 ROMATSA estimeaza pierderi de 346,9 milioane lei.

Trebuie precizat ca din totalul cheltuieilor suma de 557,61 milioane lei sunt alocate pentru plata salariilor celor 1636 angajati prognozati pentru finele anului, rezultand astfel ca din totalul veniturilor un procent de 83% sunt directionate doar pentru plata salariilor (circa 28-30.000 lei/luna/angajat).

Articolul precedentCNAIR DOARME PE DRUMURI EXPRES – A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Bucuresti-Alexandria. DX Buzau-Focsani si DX Suceava-Siret suporta noi amanari
Articolul următor290 NOI STATII PENTRU INCARCAREA MASINILOR ELECTRICE IN ROMANIA – Investitia se ridica la 7 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.