TAROM DEVINE COMPANIE LOW-COST – Compania anunta masuri disperate de redresare

Transportatorul aerian national Tarom anunta masuri disperate, in incercarea de a-si reveni financiar dupa ani de zile de pierderi, cumulate cu pagubele produse de pandemie. Compania de stat a scos la vanzare bilete mai ieftine de avion, pentru cei care doresc sa nu isi ia in calatorie si bagaj de cala.

Aceste bilete pe care compania le numeste „light” (usoare, n.r.) sunt valabile pentru destinatii in marile orase europene dar si din Orientul Mijlociu, precum Amman, Amsterdam, Atena, Barcelona, Belgrad, Bruxelles, Paris, Roma, Frankfurt, Londra, Madrid, Munchen, Praga, Tel Aviv si Viena.

Anuntul a fost postat de companie pe contul sau de Facebook. Aici, pasagerii au intrebat compania de ce nu lanseaza o astfel de oferta si pentru orasele din Romania, unde se calatoreste si in inters de serviciu, spre exemplu, in calatorii de o doar o zi, unde o asemenea oferta ar fi fost binevenita.

Dragi pasageri, Va reamintim ca incepand din 26 octombrie 2021, TAROM pune in vanzare pe zborurile proprii o noua familie de tarife fara bagaj la cala inclus in pretul biletului. Tarifele LIGHT sunt disponibile pentru urmatoarele destinații: Amman, Amsterdam, Atena, Barcelona, Belgrad, Bruxelles, Paris, Roma, Frankfurt, Londra, Madrid, Munchen, Praga, Tel Aviv si Viena„, mai anunta compania.

Pentru a calatori LIGHT, bagajul de mana inclus in bilet trebuie sa aiba urmatoarele dimensiuni:

55x40x20cm pentru o calatorie la bordul unei aeronave de tip Boeing sau Airbus;

35x30x20cm pentru o calatorie la bordul unei aeronave de tip ATR42/ATR72.

Se poate transporta in cabina si o geanta, o servieta, o geanta camera foto/video, un laptop sau un alt obiect cu dimensiuni similare.

Greutatea totala a bagajului de mana nu trebuie sa depaseasca insa 10 kg, atrage atentia compania.

Daca urmeaza sa calatoriți din Romania in strainatate, va rugam sa consultați site-ul www.mae.ro pentru condițiile de calatorie actualizate! Zboruri usoare!„, incheie compania.

Situatia financiara a companiei Tarom s-a deteriorat constant in perioada 2016-2020, atat la nivelul rezultatului din exploatare, cat si la nivelul fluxului de numerar. Tarom estimeaza pierderi de 230,13 milioane lei in acest an, la jumatate fata de cele raportate in anul 2020, de 431,3 milioane lei.

Veniturile totale preconizate pentru acest an sunt de 1,19 miliarde lei, aproape duble fata de 2020. De asemenea, potrivit scenariului standard, considerat cel mai realist, anul 2024 ar fi anul in care rutele ajung profitabile, iar anul 2023 ar fi anul in care fluxurile de numerar devin pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.