PARCARE UNICA IN EUROPA: PARK IN CLOUD – Barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile

Mihai Lodoaba, Kadar Imola si Alin Scorobete sunt trei tineri din Cluj care se lupta de ani de zile cu digitalizarea parcarilor din Romania. Acestia au pus bazele unei afaceri de milioane, unica in Europa, prin care isi propun sa revolutioneze parcarile. Vorbim de primul dispozitiv inteligent prin care barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile.

Ei vin acum cu o propunere catre dezvoltatorii imobiliari, proprietarii cladirilor de birouri sau centrelor comerciale, prin care ei pot sa isi modernizeze serviciile oferite catre clienti. Iar ideea lor a trecut chiar si granitele Romaniei, cochetand cu piata internationala.

Astfel, costurile modernizarii parcarilor pot fi reduse la un pret minim, adica echivalentul unui abonament la serviciile de telefonie mobila, prin care proprietarii pot economisi zeci de mii de euro.

Conceptul a fost denumit Park in Cloud, iar acesta functioneaza pe un principiu simplist. Dispozitivul inteligent poate fi instalat direct pe sistemul de bariera al unei parcari, conectandu-se astfel la platforma dezvoltata de tinerii programatori.

Ulterior, accesul in parcarea digitalizata poate fi realizata printr-un simplu touch de pe telefonul mobil.

Avantajul consta in timp castigat, pentru ca soferii nu mai sunt nevoiti sa sune la administratorul parcarii sau sa mai aiba nevoie de telecomanda pentru a putea intra intr-un astfel de loc, spune tinerii IT-isti.

Mai mult decat atat, tinerii le ofera proprietarilor de parking-uri si optiunea de a isi digitaliza sistemul de plata, tot prin intermediul telefonului mobil. Un astfel de sistem deja functioneaza cu succes la Aeroportul International din Cluj-Napoca, dar si la un campus de business din orasul de pe Somes.

Costurile lunare sunt minime pentru o parcare care are zeci sau poate chiar sute de locuri. Pretul unui astfel de abonament nu este mai mare de 10-20 de euro pe luna, o suma infima daca stam sa ne gandim ca un astfel de dispozitiv iti eficientizeaza numarul de clienti si iti maximizeaza profitul. La momentul actual noi invitam pe toti cei interesati sa vina sa ne cunoasca si sa facem impreuna o schimbare atat de necesara pentru sectorul de parcari”, a declarat Mihai Lodoaba, co-fondatorul conceptului Park in Cloud.

Cei trei tineri vor acum sa atraga fonduri ca sa dezvolte modelul de business care poate fi o solutie salvatoare pentru multi soferi, dar si proprietari de parcari din Romania si nu numai.

Articolul precedentTAROM DEVINE COMPANIE LOW-COST – Compania anunta masuri disperate de redresare
Articolul următorKUWEITUL VA CHELTUI 8 MILIARDE DE DOLARI PENTRU REAMENAJAREA AEROPORTULUI – Un nou terminal va fi construit pentru 25 milioane pasageri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.