PRIMII 4 KM DIN CENTURA SATU MARE S-AU DESCHIS TRAFICULUI – CNAIR a platit 304 milioane lei, fara TVA

S-au deschis traficului primii patru kilometri din centura orasului Satu Mare. CNAIR anunta astfel ca vineri, 22 octombrie 2021, s-au deschis traficului primii patru kilometri din Varianta de Ocolire Satu Mare, cuprinsi intre km 9+600 (intersectie VOSM cu DN19) – km 13+600 (intersectie VOSM cu DN19A, proiect cu o valoare de 304.790.869,19 lei (fara TVA).

Acest sector din varianta ocolitoare, are o importanta deosebita cu precadere din perspectiva devierii traficului ce strabatea municipiul Satu Mare pe ruta Petea (frontiera cu Ungaria) – Oradea. Astfel, camioanele de mare tonaj, nu vor mai traversa orasul, totodata, locuitorii vor avea o ruta alternativa pentru a evita aglomeratia urbana. Profit de acest moment, sa multumesc tuturor autoritatilor locale pentru sprijin si implicare in rezolvarea problemelor aparute pe perioada de executie a acestui proiect”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR.

La eveniment au participat: Ionel Scriosteanu – secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Cristian Pistol – director general CNAIR S.A., Pataki Csaba – presedinte C.J. Satu Mare, Valer Beseni – vicepresedinte C.J. Satu Mare, Adelin Ghiarfas –  vicepresedinte C.J. Satu Mare, Ionut Rus – vicepresedinte C.J. Satu Mare, Kereskenyi Gábor – primar Municipiul Satu Mare,  Tamas Ferenc Altfatter – prefect,  Radu Bud – subprefect, dar si parlamentarii Adrian Cosma, Nagy Szabolcs, Magyar Lorand – deputati.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a cerut recent suplimentarea cu aproape 5 milioane lei a sumei prevazuta ca justa despagubire drept exproprieri pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Suma initiala a fost aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 282/2017 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”.

Banii se vor aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Astfel, pentru un numar de 347 imobile, cuprinse in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 282/2017, ca urmare a intocmirii documentatiilor cadastrale au rezultat diferente din masuratorile cadastrale si diferente de categorie de folosinta, pozitionare intravilan/extravilan, fata de informatiile cuprinse in Anexa nr. 2 la Hotararea antementionata. Totodata, ca urmare a intocmirii documentatiilor cadastrale la unele dintre cele 347 imobile au rezultat si modificari ale numelui si/sau proprietarilor, in sensul identificarii unora dintre acestia care initial, in baza informatiilor oferite de catre unitatile administrativ–teritoriale, erau neidentificati, sau au fost identificati mostenitorii legali ai proprietarilor initial identificati, mentioneaza autorii proiectului.

Si ca urmare a realizarii documentatiilor cadastrale si a celui de al doilea raport de evaluare pentru cele 347 imobile, in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (7) din Legea nr. 255/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta o valoare de despagubire de 13.595.918 lei.

Articolul precedentIAR BRASOV ISI SCHIMBA DIN NOU CONDUCEREA – Compania isi deschide un oficiu de reprezentare la Bucuresti
Articolul următorSTATIE NOUA DE TREN, LA OTOPENI NORD, INCEPAND DE LUNI – Investitia CFR se ridica la 10 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.