GIGANTII DIN INDUSTRIE TREC PE COMBUSTIBILI CU ZERO EMISII – Transportul maritim este responsabil pentru aproximativ 3% din emisiile globale de carbon

Amazon.com Inc. si IKEA se afla printre utilizatorii comerciali de containere de containere de transport maritim ce vor opta pentru combustibili cu emisii zero de carbon pana in 2040, in cadrul unei noi initiative destinata procesului de decarbonizare in sectorul maritim, au declarat oficiali potrivit publicatiei Arab News.

Cu aproximativ 90 de procente din comertul global desfașurandu-se pe mari și oceane, transportul maritim este responsabil pentru aproximativ 3% din emisiile globale de carbon, iar acest sector se afla sub control tot mai mare cu scopul de a-l face mai transparent.

Aceasta initiativa, organizata de institutul non-profit Aspen și care pana la acest moment are noua semnatari, incluzand și companii ca Unilever și Michelin, are ca obiectiv stabilit pentru companiile in cauza achizitionarea de servicii de transport maritim ce utilizeaza doar combustibili cu zero emisii de carbon si care pot fi imbunatatiti, pana in 2040.

Elisabeth Munck af Rosenschold, manager de sustenabilitate in cadrul departamentului de logistica al Grupului Inter IKEA, a declarat ca pentru dezvoltarea unor solutii pentru transportul maritim, colaborarea cu ceilalti este cruciala.

Vocea detinatorilor de marfuri este importanta, din moment ce suntem unii dintre partile interesate sa faciliteze transformarea industriei”, a declarat ea pentru Reuters.

Articolul precedentRCA SE VA SCUMPI! – Soferii vor plati mai mult pe politele de asigurare. Dauna medie RCA in prima jumatate a anului a fost de 9.128 lei
Articolul următorPRODUCATORII DE TELEFOANE INCEP SA FACA SI MASINI – Xiaomi si Foxconn isi diversifica activitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.